YASAKLARINIZ VE BASKILARINIZ BİZİ SUSTURAMAZ

Adana Valiliğinin Basın Açıklamalarını Yasaklama Kararına Karşı, Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Bugün Yapacağı ve Basın Açıklamasına vatandaşlardan desteklerini istedi.

YASAKLARINIZ VE BASKILARINIZ BİZİ SUSTURAMAZ
Yayınlama: 09.07.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Valiliğinin Basın Açıklamalarını Yasaklama Kararına Karşı, Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Bugün Yapacağı ve Basın Açıklamasına vatandaşlardan desteklerini istedi.

“Adana valiliğinin LGBT Q+’lara karşı uygulanan gerici ve baskıcı politikaların etkisi ile hareket ettiği açıktır. Korkutma aracı olarak kullanılan bu keyfi ve hukuksuz yasağı kabul etmiyoruz” dedi.

Onur Haftası Komitesi’nin konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde açıkladı; “Değerli LGBTİ+’lar ve Hak Savunucuları, Adana LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında yüz yüze yapacağımız Vegan Piknik (8 Temmuz 2023) ve Basın Açıklaması (9Temmuz 2023)’nı Adana Valiliği yasaklamıştır. Bu yasaklama kararının hiçbir hukuki gerekçesi bulunmamaktadır.

Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi,” Valilik tarafından uygulanan yasak tamamen keyfi ve herhangi bir hukuki gerekçeye dayanmamaktadır. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesine atıfta bulunan yasak, kamu düzeninde korunması veya suç işlenme olasılığı gibi gerekçeleri belirleyen kriterler bu durumda geçerli değildir. Adana valiliğinin LGBTİQ+’lara karşı uygulanan gerici ve baskıcı politikaların etkisi ile hareket ettiği açıktır. Korkutma aracı olarak kullanılan bu keyfi ve hukuksuz yasağı kabul etmiyoruz. Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak Adana Valiliğine sesleniyoruz; Hukuksuz yasaklarınız ve baskılarınız bizi susturamaz! LGBTİQ+ bireyler özgür olana kadar mücadele edeceğiz denildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.