Yedikule Hisarı Drone Yarışları’nın birincileri ödüllerini aldı

Fatih Belediyesi ve Tech Drone League birliğiyle düzenlenen Drone Yarışları Zafer Kupası’nın birincileri belli oldu. 28 Ağustos’ta Yedikule Hisarı’nda gerçekleştirilen final ardından birincilerin ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan takdim etti.

Yedikule Hisarı Drone Yarışları’nın birincileri ödüllerini aldı
Yayınlama: 29.08.2022
A+
A-

Tarihi alanda ilk defa gerçekleştirilip 27-28 Ağustos’ta düzenlenen Drone Yarışları Zafer Kupası’nın birincileri belli oldu. Kıyasıya mücadele eden yarışmacılardan bireyselde birinci Hüseyin Ablak, ikinci Hüseyin Yılmaz, üçüncü Eren Çolak oldu. Takım yarışı sonuçlarındaki birinciler Eren Çolak ile Batuhan Koç, ikinciler Hüseyin Yılmaz Çimen ile Özgür Can Özçelik, üçüncü Hüseyin Ablak ile Deniz Sarel oldu. 1’inci takım 6 bin lira, 2’nci takım 3 bin lira, 3’üncü takım 2 bin lira, 4’üncü takım bin lira. Bireysellerde ise 1’inci kazanan 3 bin 500 lira, 2’nci kazanan 2 bin lira, 3’üncü bin 500 lira, 4’üncü bin liranın sahibi oldu

“ASIL AMAÇ GENÇLERE TEKNOLOJİYİ SEVDİRMEK”

Yedikule Hisarı’nda böyle teknolojik bir faaliyeti gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten Başkan Ergün, “Çok güzel bir yarışma oldu. Buraya Türkiye’nin her yerinden, her yaş, meslek grubundan ilgilenenler geldi. 48 takım buradaydı. 5 ayrı ligden katılım oldu. Keyifli anlar yaşadık. Buradaki asıl amaç tarihi mekanda farklı deneyimler yaşayıp gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmaktır. Gerçekten yetenekli gençlerimiz var. İnşallah yine böyle hatta daha büyük bir yarışmayı yine gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

 

Your browser does not support the video tag.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.