Adana’da Özbekistan kültür gecesi düzenlendi

Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu,Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla etkinlik düzenlendi.

Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu,Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla etkinlik düzenlendi. 

Adana’da düzenlenen bu etkinliğin amacı: Ortak tarih, dil ve kültür temelinde güçlü kardeşlik bağlarına sahip olan Özbekistan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacı ile birçok etkinlik düzenlemeyi hedeflemekteyiz.

Özbekistan Kültür Gecesi’ de bu etkinliklerden birisi, İstanbul ve Bursa’ dan sonra Adana’da yapıldı.

Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu,Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ve Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda; Özbekistan devlet sanatçılarının verdiği konser ile eğlenceli anlar yaşandı. Atayurdumuzun ezgileriyle coşkuyla geçen akşamda tüm davetlilere Özbek pilavı ikram edildi.

Özbekistan Kültür Gecesinde; Özbekistan Devlet Sanatçılarından Zulayho Boyhonova, Haşincan İsmailova, Lale Ahmedova’nın sahne aldı.

Özbekistan Kültür Gecesi’ne Sarıçam Kaymakamı Sayın Müfit Gültekin, Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Av. Bilal Uludağ, Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Bahadır Nazarov, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg, Özbekistan Dış İşleri Bölüm Başkanı Sayın Azim Baxtiyorovich Muxammedjanov, Özbekistan Vatandaşlar Cemiyeti Kurum Başkanı Sayın Odiljon Berdimuratovich Sattarov, Siyasi Parti Temsilcileri, Sayın Muhtarlarımız, Sayın STK temsilcileri, kıymetli hemşehrilerimiz ve kıymetli halkımız katılmıştır.

Özbekistan Kültür Gecesi’ne gösterilen ilgiden dolayı emeği geçen herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.