Aksakal: “Türkiye’ye ısrarla Ayşe’yi tatile gönderin demenin ingilizcesidir”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “ABD Dışişleri Bakanlığı Price, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için, yani bir yıllığına kaldırdıklarını açıkladı.

Aksakal: “Türkiye’ye ısrarla Ayşe’yi tatile gönderin demenin ingilizcesidir”
Yayınlama: 19.09.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için kaldırdıklarını açıklaması üzerine bir açıklama yaptı.

Aksakal açıklamasında;
“ABD Dışişleri Bakanlığı Price, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için, yani bir yıllığına kaldırdıklarını açıkladı.
Adada 1974 den bu yana tesis edilmiş barış ortamını dinamitleyecek olan bu karar, silahlanma yarışına ve Rumların, dolayısıyla Yunanistanı uzlaşmaz tavırlarını daha da besleyecektir. Bu yaklaşım sadece Kıbrıs Adası değil, Ege Denizinde de bölge barışına hizmet etmez!
ABD’nin Kıbrıs Adasına dair stratejileri ve uygulamaya çalıştığı bu politikalar öncelikle müttefiklik ruhuna, sonrasında uluslararası teamüllere ve hukuka aykırıdır. GKRY’ne silah ambargosunu kaldırmak, Türkiye’ye ısrarla Ayşe’yi tatile gönderin demenin ingilizcesidir.
ABD’yi aklı selime ve akıllı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.