Bağcılar’da 11’inci Kayısı Festivali düzenlendi

Bağcılar’da geleneksel 11’inci Kayısı Festivali düzenlendi. Toplam 88 kayısı ağacının bulunduğu kayısı bahçesinde toplanan davetliler hem dalından kayısı topladı hem de düzenlenen en hızlı ve en çok kayısı yeme yarışmalarıyla eğlenceli bir gün geçirme fırsatı buldu.

Yayınlama: 20.07.2022
A+
A-

Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri arasında yer alan 3 bin 230 metrekarelik alana sahip kayısı bahçesinde 11’inci Kayısı Festival’ini düzenledi. Bugün Malatya Konağı’nın da bulunduğu bahçede gerçekleştirilen festivalde davetliler; kayısı ağaçları altında piknik yaptı, dalından kopardığı kayısıları yedi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in de yer aldığı programda; ‘En hızı kayısı yeme’, ‘Kaşıkla kayısı taşıma’, ‘En çok kayısı yeme’ ve benzeri yarışmalar yapıldı. Çocuklar için de çeşitli animasyonlarla yüz boyama etkinliklerinin yapıldığı festivalle davetliler eğlenceli bir gün geçirme şansı buldu.

“TÜRKİYE’DEKİ FARKLI BAHÇELERİ BAĞCILAR’DA YAŞATIYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkan ıAbdullah Özdemir, “Geleneksel Kayısı Festivalimizde vatandaşlarımızla bir aradayız. Güzel bir günde, piknik havasında, keyifli bir gün geçirdik. Ben özellikle bu programa katılan bütün Bağcılar halkına çok teşekkür ediyorum. Bağcılarımıza 8 nostalji bahçemiz var. Bunlar arasında; üzüm, kiraz, elma, kestane, fındık bahçeleri var. Bunlar aslında memleketimizi temsil ediyor. Kayısı bahçesi ve kayısı ise Malatyamızın ülkemize kattığı en güzel ürünlerden biri. Bugün de burada bir aradayız. Diğer bahçelerimiz de yine ilçemizdeki demografiyi oluşturan, memleketlerini temsilen vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu yüzden biz Anadolu’yu, Türkiye’yi bu bahçelerimizle Bağcılarımıza yaşatıyoruz” açıklamasını yaptı.

Your browser does not support the video tag.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.