Başkan Köse, Meslektaşlarımız hak kaybı ve çeşitli sorunlar altında eziliyor

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Kamuda ve kliniklerde fedakarca çalışan meslektaşlarının hak kaybı ve çeşitli sorunlar altında ezildiğini belirtti.

Başkan Köse, Meslektaşlarımız hak kaybı ve çeşitli sorunlar altında eziliyor
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kamuda ve kliniklerde fedakarca çalışan meslektaşlarının hak kaybı ve çeşitli sorunlar altında ezildiğini belirterek, halkın desteğini almalarına rağmen siyasilerin duyarsız kalmalarından yakındı.

Köse, daha fazla görmezden gelinmeleri halinde kendi başlarının çaresine kendilerinin bakacağını belirterek, ‘’Geniş halk kitlesiyle muhatap olan bir meslek grubuyuz. Eğer bir parti kursak, kesinlikle barajı geçeriz. Sahip çıkılmazsa öyle yapacağız’’ dedi.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, mesleki taleplerine ve sorunların çözümüne duyarsız kalan siyasilere mesaj gönderdi;

“Et ve hayvansal gıdaların sofralarımıza sağlıklı bir şekilde ulaşması için fedakarca çalışan, bununla beraber evlerimizin neşe kaynağı olan patili dostlarımızın her derdinde kendilerine başvurduğumuz veteriner hekimler, insan ve hayvan hayatının önemli aktörleri olmalarına rağmen son dönemde adeta var olma savaşı veriyor. Adalet ve eşitlik için alanlara inen, her platformda taleplerini dile getirmeyi sürdüren veteriner hekimlerin feryatlarına, nedense kulak tıkanıyor ve yetkililerden çözüm için herhangi bir somut adım atılmıyor. Halkın da desteğini arkalarına almalarına rağmen; özlük haklarına kavuşamayan, sağlıkta şiddet yasası gibi birçok uygulamadan muaf tutulan kamuda ve kliniklerde çalışan veteriner hekimler, siyasilerden umudunu keserek kendi işlerini kendileri görmeye hazırlanıyor.”

 

‘’SEÇİM BARAJINI KESİNLİKLE GEÇERİZ’’

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, ayrım yapmaksızın bütün siyasi partilerin genel başkanlarına çağrıda bulunarak, ‘’Bizi daha fazla görmezden ve duymazlıktan gelmeye devam ederseniz, kendi gücümüzü ortaya koyarak siyasi bir parti kurarız’’ dedi. Köse, ‘’Apolitik olma anlayışımızın bedelini ödüyoruz şu an. Bizler, veteriner hekimler olarak, köylerde yaşayan insanların evlerine, hayvancılıkla uğraştıkları için yılda en az 10 defa giriyoruz. Bir veteriner hekim, çalıştığı ilçelerde herkesi tanır. Kentlerde ise evcil hayvan besleme konusunda ciddi bir artış var. Ver her hayvan sahibinin bir veteriner hekimi mutlaka bulunuyor. Dolayısıyla, en geniş halk kitlesiyle muhatap olan bir meslek grubuyuz. Eğer bir parti kursak, kesinlikle barajı geçeriz. Eğer siyasiler tarafından görmezden gelinmeye devam edersek bunu ciddi şekilde düşüneceğiz ve kendi gücümüzü ortaya koyacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’TBMM’DE YETERİNCE TEMSİL EDİLEMİYORUZ’’

 

Başkan Köse, şunları kaydetti; ‘’Siyasetin ve politikanın içerisinde zayıf kalmış bir meslek örgütüyüz. Vatan ve millet için, Türkiye’de ki hayvancılığın iyi yerlere ulaşması için koşturmaktan siyasete zaman ayırmadık. Bildiğim kadarıyla, TBMM’de 600 milletvekili içerisinde, sadece bir tane veteriner hekim yer alıyor. TBMM’de yeterince temsil edilemeyince, haliyle sesimizi duyurmak da çok zor oluyor. Bunun yanı sıra; veteriner hekimler son döneme kadar hiç alanlara inmemişlerdi. 25 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl Ankara’da ortak bir eylem yapmıştık. Maalesef yine sesimizi duyuramadık.

Yetkililer ısrarla kulaklarını tıkamaya devam ettiler. Türkiye’de ki büyükbaş hayvan sayısında ciddi oranda bir azamla mevcut ve daha da kötüye doğru gidiyor. Veteriner hekim sayısını arttırarak değil hayvan sayısını ve kaliteyi arttırarak hayvancılığı kurtarabilirsiniz. Kamu çalışanları toplu sözleşme aşamasında şu an. Veteriner Hekimler, kamuda Tarım Bakanlığı’na bağlı çalışıyorlar. Yılbaşından sonra, aynı kurumda çalışan bir ziraat mühendisi ile bir veteriner hekim maaşı arasında 2 bin TL civarında bir fark olacak. Veteriner hekimler daha az parayla çalışacaklar. ‘’Özel Hizmet Tazminatı’’ adı altında ki ödeme kaleminde, mühendislere yüzde 165 puan, veteriner hekimlerde ise yüzde 135 puan uygulanıyor. Daha birçok sorunumuz var.’’

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.