CHP Yüzüncü yılını kutluyor

Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla hazırlanan, Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında!

CHP Yüzüncü yılını kutluyor
Yayınlama: 10.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla hazırlanan, Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,100’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 81 ilden gelen çok sayıda partililer,parti yöneticisi ve milletvekilleriyle  Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan ilerleyerek Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Kılıçdaroğlu’nun, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunur’ken canlı yayında troller yine boş durmuyor ve Kılıçdaroğlu’na yönelik öfke ve kinlerini kusmaya, yalanlarına devam ediyorlardı. Onlar ve perde arkasındaki ağababaları ne yaparlarsa yapsınlar…

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, İzmir’den kurtuluşun ilan edildiği ve kuruluş ateşinin yakıldığı bu tarihi günde, 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü temsilcileri olarak huzurunuzdayız. İleri, çağdaş bir ulus yaratmaya yönelik vizyonunuz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalıcı mirasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu olarak demokrasi, sosyal adalet ve laiklik ilkelerine olan sarsılmaz bağlılığınız ve ileri görüşlülüğünüz, bizlere ilham vermeye devam ediyor. Bu vizyonu geleceğe taşımak ve daha eşit, adil, kapsayıcı bir toplum oluşturma bilinciyle milletimizin huzur ve refahı için mücadelemizi sürdürüyoruz ifadelerinde bulundu.
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.