EMEKLİLER ZAMLAR ALTINDA EZİLİYOR

Adana TÜED Seyhan Şube Başkanı Yaşar Tekin, Emeklilerin yaşadığı sıkıntı ve taleplerini dile getirdi.

EMEKLİLER ZAMLAR ALTINDA EZİLİYOR
Yayınlama: 26.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana TÜED Seyhan Şube Başkanı Yaşar Tekin, Emeklilerin yaşadığı sıkıntı ve taleplerini dile getirerek, her geçen gün artan enflasyon ve eriyen ücretler’le emekçilerin alım gücü düşerken, yoksulluk sınırı içerisinde yaşayan emeklileri de vurduğunu açıkladı.

Başkan Tekin “Bizler üvey evlat konumunda dahi değiliz. Bizi sürekli gözardı ettiler. Ülkede yaşanan zam furyası ile emekliler yok sayılarak ezilmeye mahkum edildi. Her şeye gelen zamlar karşısında, emeklilerimize insan onuruna yakışır bir şekilde hayat sürmesine fırsat tanınmamaktadır. Emeklinin almış olduğu maaş belirli, oysa Mazot zamları, doğal gaz faturaları, sağlık faturaları, kiralar ve zaruri gider harcamaları karşısında emekli perişan ve gelen zamlar emekliyi derinden etkiliyor.

Emekli üzerinde oynanan oyunlara son verilmelidir. 2000 yılından sonra emekli olanların intibak haklarının bir an önce yapılması lazım. Efe Tüfe cenderesinden bizim kalkmamız lazım. Emeklilerin en az, asgari ücret seviyesinde maaş alması lazım. İktidar en düşük ücretin asgari ücret olduğunu söylüyor. Bu çerçeveden bakacak olursak, emeklilerin almış olduğu maaş 7500 TL dir. Emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerekiyor. Oysa hala ülkemizde 3-5 binTL ile geçinmeye çalışan milyonlarca insanımız var. Bunları da elbette sorumluluğumuz gereği dile getirmemiz gerekiyor”  dedi.  

KIŞIN HER ŞEY DAHA ZOR OLACAK

Kök aylıklarından da şikayetçi olan Başkan Yaşar Tekin; “ Kiralar aldı başını gitti. Kışın her şey daha zor olacak. Biz istiyoruz ki, birine zam verilirken diğerine de yeterli şekilde bir zam verilsin istiyoruz. İktidar TÜED ile birlikte hareket ederek, zam oranını ayarlamalı yoksa aksi takdirde emekli tatmin olmaz. Emeklilerin içerisinde de bir eşitsizlik bulunmaktadır. Bu eşitsizlik bir an önce giderilmelidir.

MİLLİ GELİRDEN PAY İSTİYORUZ

Başkan Tekin emeklilerinin isteklerini dile getirir’ken milli gelirden emekliler için bir pay istiyoruz. Eskiden emekliler arsa alıp ev yaptırabiliyordu. Şu an bırakın arsa almayı. Kira ödeyemiyoruz” dedi. 

Haber: Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.