HEDEP’İN YOK SAYILDIĞI İTTİFAK’I İSTEMİYORUZ

Halkımızın bizden çok net bir talebi oldu. Bu yerel seçimlerde 2019’da yapılan seçimler gibi veya mayıs ayında yapılan genel seçim gibi HEDEP’in görülmediği, yok sayıldığı aynı masada oturulmayacağı bir ittifakı biz istemiyoruz dedi.

HEDEP’İN YOK SAYILDIĞI İTTİFAK’I İSTEMİYORUZ
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – HEDEP Eş Genel Başkanı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana’da Şirin Park Otelinde yapılan basın açıklamasında HEDEP’in yok sayılmaya çalışıldığı bir ittifakta olmak istemiyoruz dedi.

Tülay Hatimoğulları, “Bugün bütün Türkiye’nin merakla beklediği ve siz değerli basın emekçilerininde en fazla merak ettiği konulardan birisi olan seçim sürecinde, Hedep olarak bizim  vereceğimiz karar önem arzediyor dedi.

Hatimoğulları, Bildiğiniz gibi önümüzdeki mart ayında yerel seçimler yapılacaktır. HEDEP olarak geçmişte yerel seçimlerde elbette oyumuzda yaşanmış olan düşüşlerden kaynaklı bizler de kendi iç muhasebemizi yapmaya başladık.

Türkiye’nin dört bir yanında bütün İl, ilçelerde ve yerellerde değerli halkımızla buluşmalar gerçekleştirdik, sayısız toplantılar yaptık. Hem değerli halkımızla hem il ilçe örgütümüz ile oy düşüşümüzü, yürüttüğümüz stratejimizin doğruluğu ve yanlışı neredeydi bütün bunları çok detaylı şekilde tartıştık” dedi.

“BİZLER HALKIMIZIN TALEBİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Hatimoğulları, yerel seçimlerde halkın görüşlerini göz önünde tutarak ilerleyeceklerinden bahsederek “Yerel seçimlerde bizim önümüzü açacak bir perspektif oluşturma konusunda da değerli halkımızın görüşlerine de başvurduk. Halkımızın bizden çok net bir talebi oldu. Bu yerel seçimlerde 2019’da yapılan seçimler gibi veya mayıs ayında yapılan genel seçim gibi HEDEP’in görülmediği, yok sayıldığı aynı masada oturulmayacağı bir ittifakı biz istemiyoruz dedi.

Bizler halkımız bu talebini değerlendiriyoruz. 11-12 Kasımda Ankara’da bir yerel yönetimler çalıştayı gerçekleştirdik. Yerel yönetim çalıştayımızda bu konuları detaylı şekilde konuştuk.  Tabi ki bir yönden de nasıl bir yerel yönetim olmalı, yaşanan eksiklikler nelerdir, yerel yönetimlerin doğrudan demokrasiyi temsil etmemesinden tutun da kent hizmetlerine kadar her şeyi konuştuk.” açıklamasında bulundu.

“KENDİ ADAYIMIZ İLE ÇIKACAĞIZ”

Hatimoğulları, “Türkiye’de birinci ve ikinci olduğumuz beldelerde, belediyelerde, büyükşehirlerde kendi adayımız ile çıkacağımızı karar altına almış bulunmaktayız. Bu belediyelerimizde kayyum atandığını sizlerde biliyorsunuz. Mevcut olarak kazanılmış belediyelerimizi kayyumun elinden söke söke alacağız. Bu dönem değerli halkımızla yaptığımız buluşmalarda ortaya çıkan net bir karar aday belirlenmesinde ön seçim yapmaktır. Bütün yerellerimizde belediye eş başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ön seçim ile belirleyeceğiz dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.