Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’deki Etkinlikte Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliyedeki Etkinlikte Konuştu. Yayını izlemek için aşağıdaki Youtube linkimize tıklayınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’deki Etkinlikte Konuştu
Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önemli satır başları;

– Anadolu’daki son devletimizin ilk asrını geride bırakmaya hazırlandığımız şu dönemde artık tarihimizi daha iyi öğrenmemizin, ecdadımızı daha iyi anlamamızın önünde hiçbir mani kalmadığına inanıyorum. Milli Mücadele kahramanlarımızın aile fertleriyle buluşmamızı, hem onlar için bir hak teslimi hem de tarihimize ve ecdadımıza daha iyi sahip çıkmamıza vesile olacak bir adım olarak değerlendiriyorum.

– Bir asır önce kendi halklarını ve ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistan’lı siyasetçilerin maalesef bugün de aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz. Hep söylediğimiz gibi Yunanistan bizim ne siyasi ne ekonomik ne de askeri olarak dengimiz ve muhattabımız değildir.

–  Amerika bize vermedikleri F-35’leri, Yunanistan’a ikram ederek Rus Hava Savunma sistemlerinin güya gözü gibi savunduğu bu uçaklarla aynı çuvala girmesinin yolunu kendi eliyle açmıştır.

– Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif savunma sistemlerine tepki gösteriyorlarmış. Saçma sapan konulara varan ambargolar uyguluyorlarmış. Açıkçası hiçbiri umurumuzda değil. Biz, bizden esirgenen her ürünü er ya da geç üretme kabiliyetine sahip bir ülkeyiz, Türkiyeyiz.

– Yunanistan’ın Adalara üstler kurması, Türkiye için hiçbir zaman anlam teşkil etmez. Burada düşünmesi gereken Yunanistan’a bunca desteği verenler, kendileri bundan sonra ne yaparlar, bilemem.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.