Hacı Bektaş’ta Hakça Kardeşçe Aşure Paylaşımı gerçekleşti

Muharrem Oruçlarının bitimiyle birlikte “Pir Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın” ana giriş kapısı önunde Hz. Hüseyin ve Kerbala Şehitleri aşkına Binali Yıldırım (Mansuri) Dedenin Duaz-ı İmam ve gülben okuması eşliğinde aşure dağıtımı gerçekleşti.

Yayınlama: 13.08.2022
A+
A-

…İLKGÜN HABER – Hacıbektaş’ta, Alevi Bektaşi inancı ve inanlar adına anlamlı bir birliktelik yaşandı. Hacıbektaş Kaymakamlığı bu sene bir ilki gerçekleştirerek, Muharrem Oruçlarının bitimiyle birlikte “Pir Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın” ana giriş kapısı önunde Hz. Hüseyin ve Kerbala Şehitleri aşkına Binali Yıldırım (Mansuri) Dedenin Duaz-ı İmam ve gülben okuması eşliğinde aşure dağıtımı gerçekleşti.

Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay tarafından organizesi yaptırılarak hayata geçirilen bu birliktelik ve aşure etkinliği önümüzdeki senelerde’de geleneksel hale gelmesi bekleniyor. Hacıbektaş’ta gerçekleştirilen Hacıbektaş Aşure Günü etkinliğine, Nevşehir Valisi Sn. İnci Sezer Becel, Nevşehir Jandarma Alay Komutanı Sn. Bahattin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Sn. Ali Loğoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Sn. İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Sn. Arif Yoldaş Altıok ve tüm canlar katılım sağladılar.

Hacıbektaş ilçesi, Hacı Bektaş Veli gibi evrensel bir değerle tüm gelen canlara ev sahipliği yapıyor olması demek, 72 millete bir nazarla bakabilmek anlamını taşıyor olsa gerek diyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.