Adalet Yürüyüşü bu gün tam 6 yaşında!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran 2017 Tarihinde Ankara?dan İstanbul?a başlattığı ?Adalet yürüyüşü? ile Türkiye ve dünya kamuoyunda hak hukuk adalet kavramının önemi açısından büyük bir ses getirmişti.

Yayınlama: 15.06.2023
A+
A-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran 2017 Tarihinde Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet yürüyüşü” ile Türkiye ve dünya kamuoyunda hak hukuk adalet kavramının önemi açısından büyük bir ses getirmişti.
Hak Hukuk ve Adalete susayan bu topraklar için, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde 15 Haziran 2017 tarihinde başlatılan  #AdaletYürüyüşü bu gün tam 6 yaşında!
O günden bugüne yürekler “hak, hukuk, adalet” inancıyla atmaya devam ederken, Türkiye halkının büyük çoğunluğu tarafından ülke’ye bir an önce huzur barış ve sevgi ortamının tekrar inşasını bekliyor.
Hak hukuk ve adaletin ülkede tam anlamıyla yerleşmesi adına atılan tüm adımlar, ne yazık’ki ülkede bilinçli olarak yaratılan kaos ortamı ve ayrılıkcı söylemlerle insanlar kutuplaştırılmanın eşiğine getirildi. Ülkenin tüm değerleri bilinçli veya bilinçsizce pasifize edilerek, Hak Hukuk ve Adaletin rencide edilmesine neden olmuştur. Oysa Hak hukuk ve adalet herkes için olmazsa olmaz bir kavram ve işleyiştir.
İçinden çıkılmaz hal alan ekonomik sıkıntılar, vatandaş üzerinde büyük etki yaratır’ken, ülkede bir avuç azınlığın servetlerine servet katmaları, ülkede büyük çoğunlukta sosyal hoşnutsuzluklara neden olmuştur.
Tek adam zihniyeti ve ona körü körüne bağımlı olan biatcı anlayışın desteği ile ne yazık’ki, ülke bu hale sokuldu.
Değişim dönüşüm ve yenilenme, adına ne denilirse denilsin. Bir an önce toparlanmanın vakti geldi geçiyor. Tüm demokratik güçler, ülkenin ala menfaatlerini gözeterek, demokratik hakkı kullanma çerçevesi içerisinde en doğal yasal hakkını kullanabilmenin çabası içerisinde adalet yürüyüşüne sahip çıkarak, ona göre tavır almalıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.