Halk Can Çekişiyor

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Gün olmuyor ki işçi çıkarılmasın, gün olmuyor ki insanlar ölmesin. Cumhuriyet tarihinde olmayan yoksulluk bugün hat safhada yoksulluk neredeyse otuz milyona ulaşmış yardım konuları tamamen ortadan kalkmış durumda. Pandemi de gelince iyice dibe vurdu. Bir dizi işçi çıkarıldı, bütün küçük işletmeler tamamen kapatıldı. Sanatçı, tiyatrocu, müzisyenler tamamı ile işsiz kaldılar. […]

Yayınlama: 15.12.2020
A+
A-

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Gün olmuyor ki işçi çıkarılmasın, gün olmuyor ki insanlar ölmesin. Cumhuriyet tarihinde olmayan yoksulluk bugün hat safhada yoksulluk neredeyse otuz milyona ulaşmış yardım konuları tamamen ortadan kalkmış durumda. Pandemi de gelince iyice dibe vurdu. Bir dizi işçi çıkarıldı, bütün küçük işletmeler tamamen kapatıldı. Sanatçı, tiyatrocu, müzisyenler tamamı ile işsiz kaldılar. Hastaneler tıklım tıklım doldu. Ölüm oranı gün geçtikçe artıyor, tedavileri doğru düzgün yapılmıyor. Adananın bütün sokaklarını gezdiğiniz zaman hemen hemen on evden en az üç ev pandemi hastası ne devlet ne de herhangi bir kurum tarafından yardım yapılmıyor.

Hükümet neye dikkat diyor? maske takmayı gerekçe göstererek ceza kesiyor. Diğer yandan insanları evlerine kapatarak önlem almaya çalışıyor. Diyelim ki önlem alıyor, o zaman cezalandırmak yerine bütün halkın taleplerini karşılasa elektrik, su,gıda, bankaya olan borçlarını…

Hükümetin ihtiyaçlara pandemide karşılaması doğru olmaz mı ?

Peki devlet kimin için vardır? Zengini tutup yoksulu öldürmek mi? Köylülerin hayvanlarına icra koyar, traktörüne icra koyar. Köylüler bankadan kredi çekmiş ödeyemiyor. Çiftçilik yapan vatandaş ödeyemiyor .Çünkü gelirler giderleri karşılamıyor. Bankalara olan kredi borçlarını ödeyemez duruma düşmüşler.

Peki vatandaş ne diyor? Bu milletvekili pandemi döneminde maaşlarını almasın, varlık fonunda toplanan paralar halka eşit şekilde verilsin. Pandemi bitene kadar diyanette ayrılan bütçeden halka destek olarak verilsin. İşsizlik fonunda toplanan paralar işsizlere verilsin yol, köprüye ödenen paraları hazineden keserek halka verilsin. Bütün halkın talebi budur devlet yönetimi de böyle olmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.