Parmak sallayıp sen bittin oğlum diyemez!

Bir Iç Işleri Bakanı, herkese parmak sallayıp dilediğini hedef alamaz. “Sen bittin oğlum ” diyemez! Derse ne olur? Ne olacak, büyük bir ulusal güvenlik sorunu olur. Kişisel tehditler , ideolojik ve partizanca refleksler Anayasal hak ihlalidir. Sertleştikçe, kırıp dökdükçe belki kısmi bir hayran kitlesi yakalanabilir ama bir koca milletin nefreti ve kamusal endişesi de kaçınılmaz […]

Yayınlama: 12.09.2020
A+
A-

Bir Iç Işleri Bakanı, herkese parmak sallayıp dilediğini hedef alamaz. “Sen bittin oğlum ” diyemez!

Derse ne olur?
Ne olacak, büyük bir ulusal güvenlik sorunu olur.

Kişisel tehditler , ideolojik ve partizanca refleksler Anayasal hak ihlalidir.

Sertleştikçe, kırıp dökdükçe belki kısmi bir hayran kitlesi yakalanabilir ama bir koca milletin nefreti ve kamusal endişesi de kaçınılmaz olacaktır.

Cümle silahlı devlet gücünü kontrol eden bir makam , ateşten gömlek giymiştir elbet.

Ülke güvenliği için pek lüzumlu olan iç emniyet, TC. yurttaşı olan her şahsın birebir güvenliği ve bireysel emniyeti ile başlar.

Yurttaşın siyasi tercihi, inanç aidiyeti ya da etnik kökeni Devletin motivasyon ve takdir kaynağı olamaz, olmamalıdır.

Kendinizi çekiç olarak tanımlarsanız, yurttaşı çakılacak çivi olarak görürsünüz, ki an itibarı ile yaşatılan ve yaşanılan da budur.

Bir zamanlar Demokrat Partinin genel başkanı olarak büyük puntolarla demokrasi ve özgürlüklerden dem vuran bir siyasinin bugün geldiği otoriter ve totaliter konumlanma hazin bir başkalaşma halidir.

“Taç , başı akıllandırır” belki ama taçlanmış başın kendinden saymadığı başları hain , Yunan, terörist olarak nitelemesi ve ezmeye gayretlenmesi yüksek sesle her kesimden itiraz görmelidir!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.