ARABANIZI SEVİN……….ONA KIZMAYIN

Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Kullandığınız araç ne olursa olsun…markası ,modeli, beygir gücü önemli değil. Aracınızı sevin. Ona güzel sözler söyleyin. Kibar davranın.. Kızmayın….
Kızarsanız ne olur? Bu cümleyi silin aklınızdan. Çok şey olur. O da size kızar…
Bende geçenlerde İstanbul’a gittim. Tam İstanbul girişinde uyarı verdi…Sesli uyarı ve ekranda bir yazı…Bakmadan kızdım. Ulan yine ne oldu?
Diyor sen yoruldun biraz mola ver…Ekranda yazının yanında kahve fincanı görüntüsü…
Tamam da bula bula bu uyarıyı trafiğin yoğun olduğu ,mola verilecek yer olmadığı yerde mi veriyorsun dedim bir daha kızdım. İyi mi ettim sizce? Bakacağız ne olacak?
Üç gün sonra evden çıkıp biraz Bahçeköy, Kilyos tarafına gidelim dedik…Çıktık…Yavaş yavaş gidiyoruz. Kasisler var…Bazen yavaş bazen fark etmeden hızlı geçtik o yollardan.
Yukarılarda Jandarma’nın neyi varsa var bir şeyi…Tam oradan geçtik ki araba arıza göstergesi…Sinyal kesici mi? Kasisler mi? Lastik basınç ayarı devre dışı…Sırayla ABS devre dışı…Arkasından EPS…..Ardından elektrikli termostat arızası…Hepsi ekranda….Araç gidiyor ama sürerken biz korkuyoruz. Uygun bir yerde durduk. Araçtan çıktık. Kapıları kilitledik. Bir süre sonra açalım da aklı başına geri gelsin….Resetlesin kendini…
Yok ..yine aynı iş….
Yavaş yavaş sahile indik. Oturup çay ,kahve içtikten sonra dedik belki…belki aklı geri geldi…Yok ..Akıl gitmiş.
Eve gelince sabah ola hayır ola diyerek dinlenelim bari bizim aklımız başımıza gelsin.. Bu kadar sıkıntı sonrası.
Sabah Maslak Atatürk Oto Sanayine yol aldık. 40km. hızla yolumuza devam ederek Oto sanayiye geldik. Ana yoldan sanayiye daha tam dönmeden, arabanın stop lambaları Maslak yolunda iken aniden ekrandaki arızalar gitti. Direksiyon hafifledi.
Hani derler ya…doktora gidersin…şikayetin geçer.. O iş gibi….
Servise geldik…Biraz yoğun. Arıza tespit cihazına bağlanacak….Cihaz arızalı çıkmaz mı……Bizim arızalar kafa yerine geldi sildi ama dönüşte sıkıntı olmasın….Tek arıza var ekranda o da elektrikli termostat arıza göstergesi. Daha iki ay önce değiştim…Ekranda hararet yok. Normal. Ama arıza göstermekte.
Servis kalabalık. Aracı biraz geri almam gerek. Çalıştırdım . Aldım…Elektrikli termostat arızası da gitti………Kafa yerinde…..Akşamdan kaldı ama uyandı….
Biz arıza tespit cihazının arızasının düzelmesini beklerken tüm araçtaki arızalar silindi. Tamam dedik iş uzayacak ..Servisten çıktık….
Dönüş yolunda….İstanbul Adana ….İnşallah bir daha yanmaz arızalar …Sıkıntısız giderken birden bir uyarı daha….Bu sefer motor soğutma için su ekle diyor…Bolu dağında…..Biraz hızlı mı çıktık o dağları bilmiyorum…
Uygun bir benzin İstasyonunda durdum. Hararet yok. Ama uyarı geldi.
Motorun soğumasını bekledim. Motor suyu eklemek için kapağı açtım…….yok açamadım. Kapak kilitlendi…İki diş sonra hiç ilerleme yok…Mercedes servisini aradım….Motor hararetinde yükselme var mı dedi.. Yok dedim. Sen devam et ..bir şey olmaz…..Güzel cevap….Rahat ol yola devam diyor. Cumartesi akşam üzeri kim seninle uğraşacak…
Gözümüz hararet göstergesinde….yola devam. Ankara’da mola…Pazar günü Adana…..Yarı yolda yaylada mola…O gün de orada kalma.
Yeni bir uyarı yok….Pazartesi sabah Adana’ya dönüş….
Hastane çıkışı servise gidiş….Cihaza bağlanma…Sorun yok….Motor suyu kapağını en son servis sıkmıştı. Nasıl sıktıysanız siz açın dedim. Hallettiler. Çok sıkmayın dedim…..
Sorun ne ?
Sorun yok…..Bunlar çok hassas ufak bir kasiste de olabilir….Sol tekerdeki sensör arıza vermiş. Kasisten sert geçmişiz…..O uyarmış….sırayla araç kendisini korumaya almış….
Tamam dedim…
Bir daha arabama kızmayacağım….Güzel sözler söyleyeceğim dedim…
Direksiyonu severek…..
Yola devam.
Arabanıza siz siz olun …kızmayın…….
Yoksa …..
Ben bilmem….o bilir……
Kızdığınızda…
Başınıza ne gelir?
Ben bilmem aracınız bilir….
Her kızmada bir uyarı gelmekte…
Huzurunuzu bozmayın…
Hiç ama hiç kızmayın….
Daha sonra……
Başımıza gelenler…
Arkası yarın……

Yazarın Son Yazıları
13.10.2023
28.11.2023
14.11.2022
10.11.2023
07.05.2024
09.01.2024
03.12.2023
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.