DÜNYA DÜZENİ Mİ YOKSA DÜZENSİZLİĞİMİ?

Son dönemde temiz çevre peşinde koşanlar, Kimisi sıfır atık….Kimisi sıfır karbon diyor. Savaş’a, nükleer’e hayır diyor….Hepsi güzel şeyler. Ben başında düşüncemi söyledim ve olmaz dedim. Bunlar için mücadele edenler, öte yanda  açlar, yoksullar. Bakın ….. Dünyada 800 milyon kişi açlık çekmekte. 40 milyon kişi açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya …. Dakikada 11 kişi açlıktan ölmekte. 5 yaş altı günde 800 çocuğun temiz su […]

Yayınlama: 12.06.2022
A+
A-

Son dönemde temiz çevre peşinde koşanlar, Kimisi sıfır atık….Kimisi sıfır karbon diyor. Savaş’a, nükleer’e hayır diyor….Hepsi güzel şeyler. Ben başında düşüncemi söyledim ve olmaz dedim. Bunlar için mücadele edenler, öte yanda  açlar, yoksullar.

Bakın …..

Dünyada 800 milyon kişi açlık çekmekte. 40 milyon kişi açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya …. Dakikada 11 kişi açlıktan ölmekte. 5 yaş altı günde 800 çocuğun temiz su ve hijyene erişim olmadığından hayatını kaybetmekte….

2 milyar insanın temiz suya ulaşamaması, Bunun yarıdan fazlasının Afrika’da olması.Dünyayı ne yazık ki kötüler yönetmekte.

Savaş için harcadıkları parayı insanlığın bu yönüne kullansalar, Bir tarafta milyarlarca aç ve temiz suya ulaşamayan insan….

Öte yanda, kağıt parçacıklarının esiri olmuş yönetenler….

Ruhları kötü….

Düşünceleri kötü….

Hareketleri kötü…..

Böyle bir dünyada……..

Temiz çevre…..

Temiz hava….

Bu şartlarda, bu ortam içerisinde nasıl olsun be kardeşim. Varın gerisini siz düşünün. Çünkü; Düşünmek ve karar vermek insanlığın gereği olsa gerek diyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.