KAF DAĞI MECLİSİNDE ‘’SAĞLIK YASASI’’ GÖRÜŞMELERİ

Hep konuşulur. Kaf dağı….Kaf dağı arkası….Neresidir ? Nasıl bir yerdir? Varlığına ve dünyayı çevrelediğine inanılan ulaşılması güç dağlar zinciridir Kaf dağı denilen yer. Kaf dağı arkası dediğimizde yaşanmak istenilen hayal ülkesi…..Bölge meleklerle dolu.. ötesinde başka alemler olduğu söylenir. Sağlık burada da sorun. Dünyada nasılsa orada da sıkıntılı. Çalışanlar mutsuz. Kaf dağı arkasında çalışan hekimler çalışma […]

Yayınlama: 17.06.2022
A+
A-

Hep konuşulur. Kaf dağı….Kaf dağı arkası….Neresidir ? Nasıl bir yerdir?

Varlığına ve dünyayı çevrelediğine inanılan ulaşılması güç dağlar zinciridir Kaf dağı denilen yer. Kaf dağı arkası dediğimizde yaşanmak istenilen hayal ülkesi…..Bölge meleklerle dolu.. ötesinde başka alemler olduğu söylenir.

Sağlık burada da sorun. Dünyada nasılsa orada da sıkıntılı. Çalışanlar mutsuz. Kaf dağı arkasında çalışan hekimler çalışma koşulları , geçim sıkıntıları ,şiddetten bıkmış durumda….

Onlarda ülkeden kaçmak istemekte. Anadolu onları çağırmakta…..İnsanca yaşam koşulları, demokrasi hepsi orada ….

Daha okulda Anadolu dili öğrenen hekimler özgürlüklerin tavanda olduğu yere gitme derdinde. Bu durumu gören ve çare arayan Kaf Sağlık idaresi hekimlerini dünyanın kıskanacağı şartlara getireceği sözünü verir ve meclisine yasa tasarısını sunar. Bu arada Kaf tabipleri hafif hafif hareketlenmekte ve bir araya gelmeye başlamaktadır.

Yasa Kaf Cumhuriyeti yönetenlerince 50 den fazla milleti yöneten vekillerce imzalanır meclise verilir. Görüşmeler başlar. Çare derken daha sıkıntılı bir yola giden teklif görüşülmeye başlar…..

Yasa teklifini veren 4 vekilin dışında imza atanların dahi olmadığı teklifin görüşülmesi. Kendi teklifine sahip çıkmama gibi…Konuşmalar… konuşmalar… Havanda su dövme işi gibi sürer gider.

Teklifi hazırlayanlardan ilk imzayı ben attım diye övünen vekil konuşma sonunda güle güle harcayın diyerek gülerek kürsüden iner….

A 101 gibi…..Harca harca bitmez.

İlk gün görüşmeleri biter. İkinci gün devam eden görüşmelerde madde sonrası başkan vekillere soru sorma hakkı verir.

Muhalefet Kaf Dağı vekilleri alır sazlarını ellerine….

Yasa sağlık…….

Biri başlar soruya….

-Et ithalatı…karkas etin ithalat fiyatı….besicilik….

Öteki alır sazı eline….. Bitmeyen bina yapımını sorar… 

Başka bir Kaf muhalif milletvekili…Toprak Mahsülleri Ofisinden başlar…Buğday taban fiyatına girer….Üreticiye 1000 lira değil 2000 lira ek ödeme pardon destek ister. Unutur sağlık çalışanı yerine çiftçi tasarısı sanır  ona ister.

Kelli felli Kaf muhaliflerinden birisi başlar konuşmaya : Haymanayı sel götürmüş. Araziler sular altında kalmış. Afet bölgesi ilan edilsin der sağlıkçının  nerede kaldığını hatırlamaz bile….

Yine hatırı sayılır muhalif o da ne ister? Şanlı Urfa’da imar sorunu, park sorunu, otopark sorunu der durur ve mahallelerin çöp kokusunu anlatır. Urfa’nın mağduriyetini sorar.

Ana muhalif bunları der demesine de, Öteki muhalifler durur mu? Iğdır toz’a mahkum edilmiş. Hava kirliliği, düzensiz yol çalışmaları….

Bir başkası da ; Ezidileri sorar…..

Kaf Dağı Meclisine bakın……Konu ile ilgili soru yok. Mevzu Çanakkale Boğazı…………Sen soruyorsun ‘’Kanal İstanbul’’  Bu meclisten nasıl doğru yasa çıkacak? Tencere dibin kara, Seninki benden kara ….işi.

Kaf dağında mecliste heyecan yok. Hekimleri savunan yok. Diğer sağlık çalışanlarının çoğunun adı ,esamesi yok……

İyileştirme…..

Yok önemli bir durum….. Atılan taş kurbağa’yı ürkütmez. Gözüken  yine  performans. Eskiden bir hastanede olan performans adaletsizliği, şimdi tüm hastaneler arası sıkıntı yaratacak. Ben çalıştım sen aldın. Merkezi havuz…..

Maaş bordrosunda fark yok. Sabit ek ödemede azıcık bir fark…Kısa sürede vergi dilimi….O fark da yolcu….

Kaf dağında DAĞ FARE DOĞURDU

Kaf dağı meclisi de sınıfta kaldı. Sağlık görüşülürken, et ,sel, toz, çamur ,buğday fiyatı desteği, Ezidi soran bir meclis, Umut olacak …

Umut mu?

Umut Galatasaray’dan gitti.  Kayserispor….Malatya derken……. Bu yıl o da yok ortalarda.  Nereye gitti? Kaf Dağı Meclisi çözerken düğüm attı. Dünya Kaf Dağı’nı kıskandı. Yeni bir hekim birliği artık şart…..HHB… Ne dediniz? Yazalım açılımını;  Hunili Hekimler Birliği……Haydi hayırlısı…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.