NEDİR MADIMAK?

NEDİR MADIMAK? Kin ve nefret , tepeden tırnağa hoşgörüsüzlüktür mesela. Mesela, kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımamak, her vesile ile canını yakmak, hatta canını almaktır kor karanlık ateşle ,Madımak, kaleme , saza  , söze ; şiddetle, zulümle karşı durmaktır.  Anneleri-babaları   evlatsız , körpe yavruları yetim , öksüz bırakmaktır. Kocaman , dermansız bir hasret duygusudur.  Köşe bucak insanlardan kaçıp, bağıra […]

Yayınlama: 01.07.2020
A+
A-

NEDİR MADIMAK?

Kin ve nefret , tepeden tırnağa hoşgörüsüzlüktür mesela. Mesela, kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımamak, her vesile ile canını yakmak, hatta canını almaktır kor karanlık ateşle ,Madımak, kaleme , saza  , söze ; şiddetle, zulümle karşı durmaktır. 

Anneleri-babaları   evlatsız , körpe yavruları yetim , öksüz bırakmaktır. Kocaman , dermansız bir hasret duygusudur.  Köşe bucak insanlardan kaçıp, bağıra çağıra ağlamaktır sessiz sedasız. Içli ağıt, sel gibi göz yaşıdır.

Bir dolu feryat, bir o kadar isyan duygusudur mesela. Madımak derttir , tasadır   , yüreklere yük, ruha ezadır.  Madımak Ayşe’dir, Fatma’dır  ;  Ali’dir, Haydar’dır. MADIMAK baştan ayağa UTANÇTIR!!!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.