Eğitimde Tasarruf olmaz

2024- 2025 Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve eğitim gider sorunlarının yaşanması bir süredir  gündem olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 29.09.2024
A+
A-

2024- 2025 Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve eğitim gider sorunlarının yaşanması bir süredir  gündem olmaya devam ediyor.

Bir ülkenin geleceğini var eden ve o ülkeyi ayakta tutan Eğitime verilen önem bu olmasa gerekir. Ne demek efendim eğitimde tasarruf  sağlanması, eğitimde tasarruf olabilirmi? Hani gençlik bizim geleceğimizdi. Gençliğine sahip çıkmayan bir toplum nasıl ayakta durabilir? Ülkede açlık sefalet almış başını gidiyor’sa sorun var demektir. Sorunların çözümü devletin asli görevidir. Çocuklarımız hijen ve rahat bir ortam içerisinde,gerçekten eğitimlerini alabiliyorlarmı? Elbette alamıyorlar…

Devlet eğitim gören çocuklarımıza sahip çıkmak zorundadır. Ac karnına kafa çalışmaz. Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır.

Eskiden tüm okullarımızda, okulun temizliği ile ilgilenen okul görevlileri vardı. Tasarruf yapacak daha başka bir şey bulamadınızmı’da okullarda çocuklarımız mağdur edilmektedir. Tasarrufu lütfen başka alanlardan telafi edin. Çocuklara yapılan bu zulüm bir an önce son bulmalıdır.

Temizlik personeli eksikliği nedeniyle okul yönetimleri, velilerden eleman istihdam etmek için maddi manevi destek talep ediyor. Bazı okullarda da veliler de dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlemeye çalışmışlardı. Bu yeterlimi dersiniz. Elbette değil. Devletimiz bu kadar aciz değildir. Eğitimde tasarruf olmaz.

Konu hakkında gündemin oluşması bazı yerel yönetimleri’de hareket haline getirmiştir. Yerel yönetimler güçleri oranında, talep eden okullara hijen temizliğini üstlenmeye çalışmış olması,bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Bu hoş bir davranış değildir. Ya sorunların çözümü için bir an önce harekete geçin. Yada bırakın yardımcı olana’da köstek olmayın…

Geçen yıl okullarda temizlik görevlilerine 17 bin liralık asgari ücret veriliyordu. Ancak bu dönem sistem değişti. Temizlik Personelleri İŞKUR bünyesinde’ki İşgücü Uyum Programı’ndan karşılanmasına karar verilmiştir.

Dolayısıyla başvuru yapan bu temizlik görevlileri Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörülüyor. Bu ortamda bu şartlarda ayda 8 bin 447 lira’ya kim çalışır. Hal böyle  olunca tabi’ki yeterli personel bulunamaz. Yapmayın etmeyin yazıktır günahtır… 29.09.2024