Demokratik yarışı içimize sindirebilmek

Türkiye emekliler derneği Adana şubesinin seçimlerinin iptal edilmesiyle yeniden başlayan maraton yürüyüşü tekrar devammı edilecek. Başkan adayları ve onlarla birlikte hareket eden ekipleri aylardır, yıllardır, maddi manevi verdikleri emeklerin, bir anda gasp edilmesi çok kötü bir şeydir. Bu haksızlığın hırsızlığın adı gasp değilde nedir pekii….  Nereden ve kimden gelirse gelsin emek hırsızlığı çok kötü bir şeydir. […]

Yayınlama: 03.08.2021
A+
A-

Türkiye emekliler derneği Adana şubesinin seçimlerinin iptal edilmesiyle yeniden başlayan maraton yürüyüşü tekrar devammı edilecek. Başkan adayları ve onlarla birlikte hareket eden ekipleri aylardır, yıllardır, maddi manevi verdikleri emeklerin, bir anda gasp edilmesi çok kötü bir şeydir. Bu haksızlığın hırsızlığın adı gasp değilde nedir pekii…. 

Nereden ve kimden gelirse gelsin emek hırsızlığı çok kötü bir şeydir. Burada çalınan sadece zarf değil, insanların emeği çalınmıştır.

Peşin hükümle kimseyi yargılamak elbet’te benim haddime değildir. Ancak ortada bir iddia ve iddiaya konu olan dökümanlar var. Yakalanan deliller nedeniyle seçimler iptal edilmiştir.

Konunun muhatapları, kendilerini aklamak zorundadır. TÜED Adana Şube Başkanı Yaşar Tekin, Zarf çalınma olayı ile ilgili ben yapmadım ve asla böyle bir şey bizde olmaz diyor. 15 – 20 zarf yakalanmakla seçimmi iptal edilir. Biz açık ara öndeyiz.Gücü olmayanlar bir provaksiyonla seçimin iptal edilmesini istediler diyor. Bu savunma ve açıklama mesajına siz ne dersiniz. Şahsen ben pes artık demekten başka bir şey diyemiyorum. Belgeler ortada ve suçu işleyen her kim ise, şeffaf bir şekilde bunları ortaya çıkarmak ve aklanmak  var iken. Hala suçlu korunmaya çalışılıyor ise bu vahim bir durumdur. Bu vebal büyük ve bunun altından çıkılamayacağını asla unutmasınlar…

Bu güne kadar günlerce alın teri ve emeğini ortaya katarak çocuklarının nafakasını seçim çalışmasına harcayan Aday ve birlikte çalışanların emeklerinin heba edilmesi doğrumudur sizce? Yapılan gasp ve hırsızlık kul hakkına girmiyormu? Bu kul hakkının hesabı sorulmayacakmı? Yapılan arsızlık yapanın yanına karmı kalacaktır. Görünürde bu kabak Başkan Yaşar Tekin ve ekibinin üzerine patladı. Bunun perde arkası varmıdır? Ortada dönen 1000 adet zarftan bahsediliyor.Enteresan bazı zarflardan merhum Eski başkan Seyfi iyiyürek’e ait yeşil oy pusulasının çıktığına, bizat ben şahit oldum. Ortada bir oyunmu dönmektedir. Bunu zaman gösterecek ve birlikte göreceğiz. Konuyla ilgili şu an Başkan Yaşar Tekin ve ekibi suçlanıyor. Yaşar Tekin suçsuzluğunu ispat etmek için harekete geçmek zorundadır. Bu oyuna kalkan ve teşvik edeni ortaya çıkartıp aklanmak zorundadır. Varsa bildiği ve şüphelendiği kişi veya kişiler varsa,kamuoyuyla paylaşması kendi şahsı açısından faydalı olacaktır. Suskunluk kabüllenmek demektir. Gerçekten ortada dönen 1000 Adet zarf meselesi nedir? Bu soru kafamı kurcalıyor. Yapılanlar emekli kardeşlerimin iradelene yapılan en büyük saygısızlıktır. Bu saygısızlıkla yaşam boyunca anılmak ve bu vebal ve zanla yaşamak   yapanlara ve teşvik edenlere yeter ve artar diyoruz….

Bu tür davranışlar içerisine girenlerin veya azmettirenlerin üyelikleri ve adaylıkları en azından askıya alınmalıdır. Herkes amma herkes demokratik yarışı içine sindirebilmelidir. Ben şahsen bu tür bir uygulamanın caydırıcı olacağına inanıyorum.Ya siz….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.