Tüm sorumlular göreve

Ülkemizde sağlıklı ve huzurlu bir yaşamı tatmak her her bireyin en doğal hakkı olmasına rağmen, ne yazık’ki her geçen gün yaşam daha’da zorlaşıyor. Dünya genelinde yaygınlaşan salgın bir hastalık ve insanlığın anatomi ve kimyasını bozan yaşamın zorlukları, tüm sorunlarıda beraberinde getiriyor. Dünya ülkeleri ve onun güzide yöneticileri, bu beladan bir an önce kurtulmanın çarelerini arıyor. Bu […]

Yayınlama: 26.04.2021
A+
A-

Ülkemizde sağlıklı ve huzurlu bir yaşamı tatmak her her bireyin en doğal hakkı olmasına rağmen, ne yazık’ki her geçen gün yaşam daha’da zorlaşıyor.

Dünya genelinde yaygınlaşan salgın bir hastalık ve insanlığın anatomi ve kimyasını bozan yaşamın zorlukları, tüm sorunlarıda beraberinde getiriyor. Dünya ülkeleri ve onun güzide yöneticileri, bu beladan bir an önce kurtulmanın çarelerini arıyor.

Bu çare ve çabalar’dan dolayı zaman zaman insan olarak, elbette bazı sıkıntılar yaşanılabiliyor. Burada önemli olan halkın sağlığı ve mutluluğunu daim kılmaktır. Her birey kendine düşen sorumluluğu yerine getirdiği an, sorunların kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum.

Vatandaş birey olarak sorumluluğunu yerine getiriyorsa, ülkenin yöneticileride gerçek anlamda sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Salgın belasından kurtulmak için sosyal yaşamı engelleyen kısıtlamalara gidildi. Her şey güzel hoş, halkın sağlığı için önlem almak güzel bir şey…

Vatandaş içeri tıkılır’ken, bu pandemi belasıyla uğraşılır’ken, pandemi bahane edilerek, sivil toplum örgütlerinin bir çoğuna kongre izni vermezken, siz kalkıp yığınları bir araya toplayarak kongrelerinizi yapmakta neyin nesiydi. Sizce bu doğru bir yaklaşımmıydı? Elbette değil…

Şu an pandemide bir geriye dönüş yaşanıyor. Yoğun bakımlarda yer yok… Sağlık Bakanı, ’84 milyon sorumludur’ diyor. Milletin tekrar perişan edilmesine vesile olan elbette ben değilim. Vatandaşa maske takmadı diye veya sokağa çıkma yasağını ihlal etti diye para cezası kesilebiliyor. Kahvehanede dört kişi vakit geçirmek için kağıt oynasa ceza yazılabiliyor. Amma on binleri toplayıp kongreleri yaparak, insanların sağlığıyla oynayarak salgının artmasına vesile olunmasına ceza yok, bu çifte standart değilde, nedir pekii..

Salgınla mücadele top yekün yapılmalıdır. Bir an önce bu beladan kurtulmanın çareleri aranmalıdır. Tabii bunu uygular’kende vatandaşın aş iş ekmeği gözönünde bulundurularak yapılması gerekir. İnsanların mağduriyeti göz önünde bulundurularak, önlemler alınmalı ve ne gerekiyorsa bir an önce uygulamaya konulmalıdır. Tabii bu uygulamalar adil ve şeffaflık çerçevesinde olursa halkın güveni sağlanmış olur. Kolay gelsin diyerek tüm sorumluları gerçek anlamda görevlerini icra etmeye bekliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.