Emekli bayram ikramiyesi 1100 TL oldu

Türkiye’de yaklaşık 13 milyonun üzerinde olan emekli ile dul ve yetim maaşı alanlar, 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 TL’lik ikramiye alıyordu. Ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün bir ‘zam’ müjdesi vererek, emeklilerin bundan sonra 100 TL bir artışla, 1100 TL’ye bayram ikramiyesinin yükseltildiği açıklandı.Ramazan bayramı […]

Yayınlama: 30.04.2021
A+
A-

Türkiye’de yaklaşık 13 milyonun üzerinde olan emekli ile dul ve yetim maaşı alanlar, 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 TL’lik ikramiye alıyordu.

Ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün bir ‘zam’ müjdesi vererek, emeklilerin bundan sonra 100 TL bir artışla, 1100 TL’ye bayram ikramiyesinin yükseltildiği açıklandı.Ramazan bayramı öncesinde de bu ikramiyelerin ödeneceği açıklandı. Bir emekli olarak, efendim nasıl sevinmiştik, nasıl sevinmiştik.

Ülkede yaşayan yaklaşık 13 milyonun üzerinde olan emeklilerin ülke şartlarında almış oldukları maaşlar malumdur. Zar zor geçinmeye çalışan emekli 100 TL ile avutulmaya çalışılıyor. Emekli kendi gücünün farkında olmadığı müddetçe, daha çok bu şekilde 100 TL ile avutulacağını hiç unutmasınlar…

Ülkede hemen hemen her gün her şeye zam yapılır’ken, fakat emeklininin maaşına ise ne hikmetse, yaşayabileceği bir oranda, hiç bir zaman bir zam  yapılmıyor.

Çünkü onlar potansiyel suçludur. Suçları nedir biliyormusunuz? Emekliler olarak diyeceksiniz’ki nereden bilelim. Bilmezsiniz yaaa…

Kendi meselenize sahip çıkmazsanız. Gerçek anlamda örgütlü yapınızı oluşturmasanız. Elbette olacağı bu olur tabii… Sözde emekli dernekleri var. Onlarda kendi alemlerinde… Siz emekliler olarak, bu gibi yerlerden uzak kalırsanız veya dernek üyesi olarak, vurdum duymaz bir tavır içerisinde sorma veya sorgulama mekanizmasının oluşmasına katkı koymazsanız, birileride birilerinin değirmenine elbet su çekmeye devam eder. İşte bu anlamda emekliler olarak bu gibi kurumlarda yer alarak,kurumun gerçek anlamda işlevine dnmesini sağlayabilirsiniz.

Ülke şartlarında 1500 tl emekli maaşı alan kardeşlerim var. Hayat şartları zor. Pazar’da çöpten sebze toplayanları gözleyerek, bir görev bilinciyle kamuoyuna taşımıştık. Emekli ac emekli perişan, bir kuru soğana ve kuru ekmeğe muhtaç hale emekli düşürülmüştür. Benim meselem siyaset meselesi değildir. Var olan gerçekleri yansıtmaya çalışıyoruz.

Bir Pazar alış verişine gidin allah Aşkına, bir file kaç paraya doluyor. Filenin kaça dolduğunu ve pazarın yolunu bilmeyenler, hiç kusura bakmasınlar, kalkıpta ahkam kesmeye kalkmasınlar. Anlatıldığı gibi her şey güllük gülüstanlık değildir. Vatandaş ac emekli perişan, emekli maaşları iyileştirilmelidir. Bilmem anlatabiliyormuyum. Acıyı çileyi çeken bilir. Hani derler yaa tok acın halinden anlamaz diye bir deyim vardır. Ancak var olan gerçek budur.

Emekli ikramiyesinden bahsediyorduk. Yılda toplam 2200 Tl emekli ikramiyesi verilecekmiş. Eh dünyalar bizim oldu yaa, nasıl sevinmeyelim.Değilmi yani?  Ya Allah aşkına zaten yok, zaten yok, bir yılda toplam 2200 TL’yi verseniz ne olur, vermeseniz ne olur. Burada emekli için asıl önem teşkil eden, ülke şartlarına göre emekli maaşlarının iyileştirilmelidir. Maaşları iyileştirin ikramiye vermeyin, Sosyal devlet yönetim anlayışı’da bu olsa gerekmezmi?

Şimdi kalkıp bunları yazdım diye, hemen suçlamalar hazır. Efendim bu mualif gazetecidir. İnanın bu anlatmaya çalıştıklarımın mualiflikle ilgisi yoktur. Ac insanın derdi siyaset değil, aş iş ekmektir.

Emeklinin derdi ay sonunu nasıl getirebilirim. Varın siz nasıl düşünürseniz düşünün. Ölümden ötesi varmı soruyorum Allah aşkına? Nasıl düşünürseniz öyle düşünün. Emekli olarak kaybedecek bir şeyimiz kalmadı…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.