ALEVİDEN CUMHURBAŞKANI OLMAZ

Kılıçdaroğlu bütün Türkiye halkının en eşitlikçi, en dürüst, namuslu, şerefli insanı olarak halkın gönlünde, günden güne büyüyerek yükselen bir değer olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 26.09.2022
A+
A-

Son zamanların en can alıcı bir soru : Alevi den ne olur, ne olmaz? Neden olur, neden olmaz? Nasıl olur, nasıl olmaz. Bu sorular bu ülkedeki Kürtlere, Ermenilere ve azınlık bilinen gözden düşmüş kazan dışı gurupların hepsine birden toptan sorulan sorulardır.
Osmanlı Alevileri Türk kabul etmemiş. Onlara Türkman, Türkmen denilmiş. Bu Türkmen lafı çok tartışılan bir konu, Türkmen kimlere denir? Neden Türkmen denilmiş? Bu gün nasıl bakılıyor bu işlere bizde biraz olsun yan yan bakalım dedik.
İyi Partili Yavuz Ali Ağıroğlu biz Müslüman olmayan hiç kimseyi Türk’ten saymayız diyor. Aslında bu Osmanlıdan bu yana Ortodoks Türk anlayışı. Türk deyince önce Müslüman olacakmış. Peki Müslüman nasıl tarif ediliyor. 1- Ehli Sünnet vel Cemaat mezhebinden olacak, yani Oruç tutacak [Ramazan] hacca gidecek, Namaz kılacak, Zekât verip kelimeyi şahadet getirecek. Alevi bunların hiç birini yapmadığı için kesinlikle Müslüman sayılmıyor. Araplar Türkleri hiçbir zaman Müslüman kabul
etmemişler ve Türklere Mevali denilmiş.

Mevali hem Arap olmayan hemde Müslüman olmayan ve Müslüman gibi inanıp öyle yaşamayan diye tarif edilmiş. Şimdi AKP, MHP ve İYİ PARTİ li devletin ve dinin gerçek sahipleri Milliyetçi, muhafazakâr ve Osmanlının torunları zihinlerinde ki 1400 yıllık
zehirleri yeri ve zamanı gelince kusuyorlar.

Karamanlis ve Karaman oğlunun Hıristiyan öz Türkleri Müslüman olmadıkları için Yunanistan’a sürülmüş. Macaristan’da her yıl Türk kurultayı yapılır. Onlar Hıristiyan diye Türkiye’den hiç kimse onları Türk kabul edip duymaz bile….
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçtaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse iç savaş çıkar diyorlar. Neden? Kılıçtaroğlu Alevi imiş. Alevi den Milletvekili oluyor, Bakan oluyor, Öğretim üyesi, Prof, Doktor, Öğretmen ve şehit oluyor ama tek bir Vali, Kaymakam, Müsteşar olamıyorsa, bu demokrasi adına koca bir ayıptır.

Hatta Osmanlıdan bu güne kadar her yerde Alevi den asker ve şehit oluyor ama Cumhurbaşkanı olursa halk ayaklanır, iç savaş çıkar diye yüksek perdeden naralar atılıyor. En iyi Alevi ölmüş sessiz, sedasız bu dünyadan yok olmuş. Alevi saz, söz, türkü, semahla özdeşleşmiş, başka türlü Alevi en tehlikeli, en korkunç ve devletin bekasını sarsan Aleviymiş….
Yirmi yıldır dini bütün Sünni bir Cumhurbaşkanımız var hiçbir kimse Sünni’den, dindardan Cumhurbaşkanı olmaz demiyor. Alevilerin zaten bu konularda söz söyleyecek bir hakları yok bile, yiğitse bir laf etsinler, kodumu oturturlar adamı-küt. Hiç kimse demiyor ki, cumhurun başkanı dini, etnik hangi guruptan olursa olsun. Bütün ülke insanına eşit bakan, dürüst, güvenilir, denenmiş, eğitimli insan olmalı.

Devletin kaynaklarını hiçbir şekilde, etnik, dinsel, kişisel çıkarlar için kullandırmayan ve bütün ülke genelinin refahı için kullandıran insandır cumhurun başkanı. Demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik, laiklik ve özgürlük en genel ilkeleri olmalı.
Alevi bu ülkede vergisini verip, askere gidip şehit oluyorsa, yurttaşlık görevini en düzgün şekilde yerine getiriyorsa, eşitler içinde eşit sayılır. O zaman Alevi den Cumhurbaşkanı, Vali ve her şey olmalıdır.

Alevi den şu, bu olmaz diyen, eşit yurttaşlık ilkesine karşı gelip suç işlemiş sayılmalıdır ve hukuki sonuçları olmalıdır. En iyi Alevi ölen alevidir diyorlar ama biz bunu bir türlü anlayamıyoruz. Kılıçdaroğlu bütün Türkiye halkının en eşitlikçi, en dürüst, namuslu, şerefli insanı olarak halkın gönlünde, günden güne büyüyerek yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Bu değer büyüyerek cumhuriyet döneminin özlenen, beklenen gerçek halkını milletini ve ülkesini seven bir Cumhurbaşkanını getirmeye çalışmaktadır. Kılıçdarolunun adaylığı ülkeye ve ülke halkına hayırlı olsun….

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.