AYA YILDIZA UÇUYORUZ

Yönetenler halkın içinden kopup, halkın vergileriyle bir eli yağda, bir eli balda saraylarda yaşarlarsa, her şey tozpembe görünür. Dünya tarihi saraylarda yaşayanlarla, halkın yaşamı arasındak,büyük uçurumu anlatır. Aç kalan halk sarayın kapısına dayanınca, Kral sorun bakalım bu insanlar ne istiyor der. Kralım ekmek bulamıyoruz açız diyorlar derler. Kralda ekmek yoksa pasta yesinler der. Ülkemiz bu Kral […]

Yayınlama: 12.02.2021
A+
A-

Yönetenler halkın içinden kopup, halkın vergileriyle bir eli yağda, bir eli balda saraylarda
yaşarlarsa, her şey tozpembe görünür. Dünya tarihi saraylarda yaşayanlarla, halkın yaşamı arasındak,büyük uçurumu anlatır.

Aç kalan halk sarayın kapısına dayanınca, Kral sorun bakalım bu insanlar ne istiyor der. Kralım ekmek bulamıyoruz açız diyorlar derler. Kralda ekmek yoksa pasta yesinler der.
Ülkemiz bu Kral hikâyesi gibi, hayal mi, şakamı, gerçek mi nasıl bir şey hayretler içindeyiz.
AKP hükümeti halkın acil sorunlarına hiçbir çözüm üretemediği gibi, bu sorunları kabul
etmeyip ne görüyor, ne soruyor yok sayıyor. Halkın gündeminde işsizlik, pahalılık varken, hükümet büyük bir reklamla, yerli Otomobil furyası başlatıyor. Birkaç ay bütün iktidar yandaş Gazete Televizyonlar, yerli araba güzellemeleriyle gidiyor. Faiz, vergiler, Elektrik, su, Doğalgaz zamları halkın belini bükerken. İktidar büyük bir müjdeyle çok miktarda doğalgaz rezervi bulduklarını açıklıyor.
Televizyonlarda her gün doğalgaz konuşulup, yandaş medyada bundan sonra kimse kombisini kapatmayacak, doğalgaz faturası da ödemeyecek naraları atılıyor. Televizyonlarda doğalgaz tartışmalarında bu konunun uzmanı bilim adamları yerine, iktidar borazancıları her gün bıkkınlık getirecek şekilde, tekrar üstüne tekrar ederek pekiştiriyorlar. Daha doğalgazın kalitesi, çıkarılabilecek durumu, çıkarılsa bile dışarıdan alınan gazın kat, kat üstünde bir maliyeti olacağı hiç hesap edilmiyor.
Muhalefet korkudan yahu daha ortada bir şey yok, bu gerçekçi değil bile diyemiyor. Kimse karşı bir görüş belirtemiyor, çünkü böyle bir durumda, sen ülkemizin gelişmesini istemiyorsun sen vatan haini dış güçlerin maşası oluyorsun. İki bin metre denizin altında olduğu söylenen doğalgazın çıkarılması için hiçbir çalışma yapılmadan. Televizyonlarda hem de canlı yayında, bulunduğu söylenilen gazı yandaş medya. İki bin metre deniz altından çıkarıp, milletin gözü önünde kibriti çakıp yakıyor.
Çiftçinin köylünün durumu bütün üreticiler perişan, çiftçinin Traktörlerine, tarlasındaki ürünlere icra geliyor. Hükümet bütün halkımıza Cumhurbaşkanımız büyük müjde verecek, Çarşamba günü herkes Televizyonlarının başında hazır bulunmasını duyuruyor. Bütün ülke heyecanlanıyor, pandemi yasaklarımı kalkacak, Elektrik, su, yağ, bal mı bulduk diye uykusuz geceler geçirirken. O büyük müjde şatafatlı bir şekilde açıklanıyor, Aya insan gönderceğiz. Biz garip, garip bir birimize bakakalıp, halkımızın yüzde elli biri Astronot elbiselerini giymiş uçmaya hazır bekliyorlar bile. 18 yıldır neler, neler duyduk ama hiç birinin hayata geçirildiğini tövbe görmedik. 2019 da yerli uçaklarımız havada uçacak diye her gün başımızın etini yiyenler, şimdi bütün bu projelerin 2023 yılında gerçekleşeceğini söylüyorlar. Tabi ki bizler inanmıyoruz ama seçmenin yüzde elli birinin hiç kuşkusu yok gibi canı
gönülden inanıyorlar. Bu kadar yalan, bu kadar hayal, bu kadar yüksekten atıp, hiçbir şey yapamadan bütün bunları uydurmak büyük maharet. Ben kendi adıma sıkılıyorum, memleketin, durumu, Ekonomisi gidişatı ortada iken. Millet perperişan, Esnaf kan ağlıyor, çiftçi, işçi, Döviz derken iç açıcı bir yanımız yokken. Bu saçmalıklarla milletin aklıyla oynamak nasıl bir şey.

Hedef 2023, bir zamanlar, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçince uçacağız diyorlardı. Biz o günden bu yana devamlı uçuyoruz, Enflasyonda uçuyoruz, dövizde, işsizlikte, hukuksuzluk ve adaletsizlikte, hızımıza yetişen bir dünya ülkesi yok. 18 yılda halka dokunan, bilimsel, teknolojik, siyasi, politik, hukuk alanında bir başarısı olmayanın, her şeyi 2023 yılına atmak, ipe un sermektir. Artık her sıkıştıkça, bu yaylım atışları peş, peşe gelecek gibi. Çünkü yalan gerçek demeden inanan milyonlar varken, bu altı boş atışlar az bile.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.