DOKTORLARI DÖVMEYİN

Koronalı günlerde yaşıyoruz, bütün dünya ters yüz oldu, hiç kimse net bir şey söyleyemiyor. Herkes kem küm edip duruyor, bilim adamları, biyologlar tılsımlı, gizemli laflar edip duruyorlar. Bizde bulmaca çözer gibi onların ne dediklerini anlamaya çalışıyoruz. Bütün insanlık dine imana Tanrılara değil de, birden bilime inanmaya başladı, dikkatler şu an bilim adamlarında. Yerlerde sürükledikleri Doktorları […]

Yayınlama: 31.05.2020
A+
A-

Koronalı günlerde yaşıyoruz, bütün dünya ters yüz oldu, hiç kimse net bir şey söyleyemiyor.
Herkes kem küm edip duruyor, bilim adamları, biyologlar tılsımlı, gizemli laflar edip duruyorlar. Bizde bulmaca çözer gibi onların ne dediklerini anlamaya çalışıyoruz. Bütün insanlık dine imana Tanrılara değil de, birden bilime inanmaya başladı, dikkatler şu an bilim adamlarında.

Yerlerde sürükledikleri Doktorları baş tacı etmeye başladılar şimdilik. Zayıf, korkak ve ne yapacağını bilmeyen cahil insanlar, hırsına yenik düşer, ne yapacağını bilmezler. Nedensiz, hesapsız, öngörüsüz hareket ederler. Bu cahilliğin ortak davranışlarıdır. Her şeyi akılcı düşünüp tartıp, bilimsel bir sonuca bağlayacak, bir düşünce anlayışından uzaktırlar.
Bu zavallı yaratıklar, sadece güçleri yettiği insanlara, yiğitlenir onlara, Erkekliğin göstergesi gibi gördükleri, güçlerini göstererek bir yerlere varmaya çalışırlar. Hiç tasavvur edemezler, düşünemezler, kendilerinin çıkarı olan, kendilerine faydalı olanları seçemezler. Esas sorunu, gerçek nedeni ve suçluları hiçbir zaman göremezler. Gözleri açıktır, cin gibidirler, her işin kolayına kaçarlar, sadece kendilerini düşünürler. Bazen kendilerini öyle büyütürler ki, her şeyin üstünde görürler, öyle olduklarına inanırlar da.
Doktorlar bütün dünyada, en yoğun çalışan, gecesini gündüzünü, işine vermiş, Hipokrat’ın yeminiyle kendilerini bütünleştirmiş, idealist insanlardır. Toplumun en zeki, çalışkan, işinde en başarılı bir kesimidir. Çok ilgili olduklarından, içlerinden yazar, sanatçı, politikacılar çıkar. Doktorlardan fazla cana, Şair, yazar, edebiyatçı ve sanatçı çıktığından. Tıp okuyanlardan bazen Doktorda çıkar diye, bir güzellemede yapılır.

Hastanelerde yatan ya da refakatçi olanlar bilir, Doktor haftanın her günü ve günün büyük bölümünü, Hastanede geçirirler. Özel hayatları neredeyse yok gibidir, her an çağırılabilirler. Acil bir hasta, büyük bir kaza yâda bir başka felakette, ilk akla gelen Doktorlardır. İnsanları iyileştirmek için, ölen Doktorları, ne yazık ki hastaları öldürür. Memleketin çoğunluğu evinde gündelik hayatına devam edip, keyif sürerken, doktorlar uykularından uyandırılıp, Hastanenin yolunu tutarlar. Bakandan, Başbakandan,Vekillerden ve de İmamlardan bu topluma çok faydalılar ve de
gerekli insanlardır.

Bir toplum kendisine gerçekten yararlı, insanları önemseyip, gereken değeri verdiği zaman o toplum her konuda gelişir. Bir ülkeye ve topluma en faydalı insanları o toplum sahiplenmeyi bilemiyorsa, Orta Çağın karanlığında kaybolmaya mahkûmdur. Bir ülkeyi, her yönüyle geliştirip yükseltenler, emek üreten emekçilerdir. Siyasi, Politik, bilimsel, Sanatsal üretimler yapan, emek üreten, ülkenin sorunlarına çözüm bulan, çözüm üreten üreticilerdir. Bu değerlere hangi ülkelerde değer verilmişse o ülkeler, dünyanın en gelişmiş ve medeni ülkeleridir.
Anasını döven, sokakta arkadaşına söven, eşini öldüren, sokaktaki Kedileri tekmeleyip, Köpekleri zehirleyenler Doktorları sever mi. Sanatçıları, yazarları yakanlar Doktorları ne yapar. Nazım Hikmeti zindanlara atıp, Sabahattin Âliyi, odunla öldürenler, Doktorları dövmez mi. Emperyalizme karşı çıkıp, ABD 6 filoyu denize döken Denizleri asıp, 6 filoyu Kıble yapanlar, Doktorları dövmez mi?
Hele şu hengâme bir geçsin, korona virüs piyasadan çekilsin, siz yine göreceksiniz bizim magandaları. Yine TV ve Gazetelerde, Doktorların nasıl yerlerde sürüklenip, yaka paça dövülüp sövüldüğünü izleyeceğiz. Her kötülüğü, din dışı davranışlarda bulan. Namaz kılmadığı, oruç tutmadığı için insanları döven, hatta öldüren akıl. Ülkenin kötü gidişini nasıl beceriyorlarsa, her kötü sonucu CHP ye bulan akıl tutulmalı kafalar oldukça. Daha çok Doktorlar dövülür, doğru söyleyenler linç edilir, bilim adamları, sanatçılar, gazeteciler içeri atılır. İnanmıyorsanız bekleyin görün derim, evet görelim bakalım, nic olursa olsun.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.