Büyük bir iddia ile yola çıkan Türkiye Değişim Partisi Adana il örgütlerinde neler oluyor?

Büyük bir iddia ile yola çıkan Türkiye Değişim Partisi, Adana’da parti il örgütü bu günlerde bir hayli karışık görünüyor. Adana İl Başkanı Hakan Malgaf’ın  bundan bir süre önce  bir rahatsızlık geçirmesi nedeniyle, parti örgütlerinde bulunan bazı kişilerin fırsatı ganimete çevirdiği iddia ediliyor. Bu iddiaların havada uçuştuğu süreç içerisinde, biraz kendini iyi hissederek rahatsızlığını atlatan Başkan Malgaf, ilk iş İl kadın […]

Yayınlama: 01.03.2022
A+
A-

Büyük bir iddia ile yola çıkan Türkiye Değişim Partisi, Adana’da parti il örgütü bu günlerde bir hayli karışık görünüyor. Adana İl Başkanı Hakan Malgaf’ın  bundan bir süre önce  bir rahatsızlık geçirmesi nedeniyle, parti örgütlerinde bulunan bazı kişilerin fırsatı ganimete çevirdiği iddia ediliyor.

Bu iddiaların havada uçuştuğu süreç içerisinde, biraz kendini iyi hissederek rahatsızlığını atlatan Başkan Malgaf, ilk iş İl kadın Kolları başkanı Gülçin Özbek’i görevden alma ile görevine tekrar başlaması, parti kamuoyunda bazı tepkilere neden oldu. Tabii bu arada, Partinin Adana il örgütünden 10 Kişinin’de partideki görevlerinden istifa ettiğine dair duyumların alınmış olması işin cabası.Büyük bir iddia ile yola çıkan Türkiye Değişim Partisi Adana il örgütlerinde neler oluyor? Sorusunu akıllara getiriyor.

Konuyla ilgili, Partinin il başkanı Hakan Malgaf Bir sosyal paylaşımında, gördüğüm luzum üzerine il Kadın Kolları başkanı Gülçin Özbek’in görevine son verildiğini açıklayor ve bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı’da kendisine teşekkür etmeyide ihmal etmiyor. Başkan Malgaf,1 haftaya kadar yeni kadın kollarını kamuoyuna açıklayacaklarını belirtiyor. Bura’da bizim bir şey demeye hakkımız olamaz.

Ancak parti adına yapılan açıklamalarında genel olarak hep, mevcut sistem ve tek adam yönetimine ahkam kesilir’ken, kendilerinin parti içi demokrasi ve işleyişini gözardı ederek, ben atadım, ben görevden alırım mantığı, ülkede değişim iddasıyla yola çıkan bir partide bu tür olayların yaşanması akla hizandır.

TDP Adana İl Başkanı Malgaf, Sayın Gülçin özbek kongresini yapmamış atanmıştır ve seçilmemiş olduğu bir görev yapmaktadır diyor. Eh siz bu gününe kadar Gülçin Özbek’ki kadın kolları başkanı olarak açıklamadınızmı?  Şu an kalkıp görev verilirken nasıl il yönetimimiz tarafından  ataması yapılarak oylandıy’sa, görevden uzaklaştırılırken’de il yönetiminin oy birliğiyle görevden azlediliğini açıklıyarak, bu kişinin disipline gönderildiği belirtiliyor. Açıklama yapılırken’de ncak bu benim isteğimle değil, yönetimin önerisi ve oybirliğiyle gönderildiğini ve karar defterine işlendiği açıklanıyor. Disiplin kurulun’da savunmasının istenerek tutanağa geçileceği ve genel merkeze iletecektir… Ve yine karar ve takdir MYK ya bırakılacaktır… İşte bu kadar demokratik usulüne uygun ve ortak fikrin hakim olduğu bir partiyiz.

İl Başkanı olmak her istediğini yapabileceğim anlamına gelmiyor diyen Başkan Malgaf, Ne yazıkki konuyla ilgili genel yorumları yapanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar.Gülçin hanımın sosyal medya üzerinde yaptığı yorumlarıda üzüntüsüne veriyorum mutlaka o da başarılı olabileceği bir görevde olmak isterdi ama başarı sağlayamadı. Eğer 3 haftadır toplantıya iştirak etseydi mutlaka oylamada kendisinde olurdu.Çünkü ben kendisine başarısız gidişatını 2 ay önce şahsen bi zat iletmiştim diyebiliyor.

Eh bu arada partide bunlar yaşanır’ken bir gazeteci olarak Telefonla İl başkanı Hakan Malgaf’ın kendisine ulaşmaya çalıştık. Mazallah Telefonlara ulaşmak mümkünmü? Bu tür şeyler yanlıştır Sn. Başkan siz siyaset yapıyorsunuz. Siyasetcinin 24 saat Telefonu açık olmak zorundadır. Kaçmak, kapalı kapılar arkasından siyaset yapmak hoş bir şey olmasa gerekir. Partinizin iç işlerine karışmamak adına susma hakkımı kullanıyorum. Kamuoyuna yansıdığı için, konuyla ilgili bu gün olanları köşeme taşıma gereği gördüm.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.