Çalışan Emekliye 5000 TL verilmiyor

Son Kabine Toplantı sonrası bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan; emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere, Kasım ayında 5 bin lira ayni yardım yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Emekli ve yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, dul ve yetim aylığı almakta olan kişiler 5 bin liralık bu ödemeden faydalanacaklar. Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve […]

Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Son Kabine Toplantı sonrası bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan; emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere, Kasım ayında 5 bin lira ayni yardım yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Emekli ve yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, dul ve yetim aylığı almakta olan kişiler 5 bin liralık bu ödemeden faydalanacaklar.

Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılarak, kanunun önümüzdeki günlerde hızla TBMM’de görüşülmesi bekleniyor.

Ancak, Çalışan emekliler bu haktan yararlanamıyor. Ülkede 1 milyon 776 bin emekli  sosyal güvenlik destek primi ödeyerek,çalışmaya devam ettikleri biliniyor. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’ndan emekli olduktan sonra, ekonomik geçim sıkıntısı nedeniyle, çalışmaya devam eden emeklilerin hali ne olacak?

Ülkede emekliye bitmiş gözüyle bakılıyor. Hiç bir insan emekli olduktan sonra zevk için gidipte canını dişine takıp’ta gidip çalışmaz. Şayet gidip çalışıyorsa, mecburiyetten gidip çalışmaktadır.

Avrupalı bir aylık emekli maaşı ile gelip ülkemizde günlerce tatil yapma fırsatı bulabiliyor. Ancak ülkede yaşayan bir çok emekli almış olduğu emekli maaşı ile ayın yarısını geçiremiyor. Asıl Adaletsizlik burada yatmaktadır.

Emekliye verilen bir defaya mahsuben 5000 TL bir lutuf değildir. 5000TL birileri için belki bir avuç çerez parası olabilir. Ancak evinde yiyecek ekmege dahi muhtaç olanlar için önemlidir.

Burada sakın yanlış anlaşılmasın, asla felaket tellallığı yapmıyorum. Ama inanın emekli ac perişan ve sıkıntılar altında inim inim inleyen bir çok emekli vatandaş vardır. Bu çaresizlik asla görmezden gelinmemelidir. İşte bu nedenle bir çok emekli mecburiyetten çalışmak zorunda olduğu için çalışmaktadır. 

Emekli olup’ta üç beş yerden çeşitli adlar altında maaş alan, bürokrat ve siyasiler gözardı edilir’ken, ülkede yaşanan enflasyon canavarı altında inileyip geçinemeyen bir çok emekli vatandaş, hasbelkader bir iş bulmuş ve mecburiyetten çalışmak zorundadır. Bu ayrımcılığın emekliye yapılan en büyük kötülük olacağının bilinmesini isterir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.