Yerel Seçimler Ve Çok Renklilik

Memleketin dört bir yanında umutları büyütmeye çaba sarfeden TKP’si ülkenin bazı bölgelerinde çıkarmış olduğu adaylarla, halka umut olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 26.02.2024
Düzenleme: 27.02.2024 07:53
A+
A-

Ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de Yerel seçimlerin getirdiği coşku heyecan ve umutların yerine, hüzün dolu bir bekleyiş ve karamsarlık zinciri ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülke halkı kara kara düşünmeye devam ediyor. İnsanlar seçim değil, geçim derdinde…

Tüm bunlar yaşanır’ken siyasi partilerin 31 mart seçimlerine odaklanması. Seçimleri kazanmak adına pervasızca yapılan harcama ve vaatler gözlerden kaçmıyor.

Ancak; Kuru vaatler vatandaş’da eskisi gibi şok etkisi yapmıyor. Vatandaş ayı nasıl geçirebilirim onun derdinde. Her gün her şeye gelen zamlar altında, 10 bin Tl emekli maaşıyla, 4 kişilik bir aile kabul edelim, sadece bir simit’le ve çay içse dahi, bu şartlarda yine geçinemiyor. Sizce vatandaşın derdi seçim mi geçim mi ?… Hal böyle olunca, haliyle vatandaş gerektiği kadar, şu an yerel seçimlere odaklanamıyor. Vatandaşın odaklanmaması siyasi partilerin sanki çokta umurunda…

Gün geçmiyor’ki siyaseten bir şey yaşanmasın. Efendim şu ittifak, bu ittifak… Olmuyor be kardeşim olmuyor. Bu gömlek ülkemize iyi gelmedi. Gömleği giydirmeye çalışanlar dahi, gömlekten memnun görünmüyor. Bir an önce, As olana dönmek gerekir. Demokratik Parlementer sistem ve halkın kendi iradesinin sandığa yansımış olmasından daha güzel ne olabilir…

Neyse asıl konumuza; yani yerel seçim’de kentimizde yaşanan gelişmelere geri dönelim. Cumhur ittifakının Büyükşehir belediye başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, iktidarında gücünü arkasına alarak gittiği her yerde vaatler vermenin ve dokunmadık el bırakmamanın gayreti içerisinde seçim çalışmalarını sürdürür’ken mevcut Adana Büyükşehir Belediye başkanı ve CHP’nin tekrar adayı Zeydan Karalar bu güne kadar yapmış olduğu hizmeleri anlatmaya ve açılışlar yapmaya devam eder’ken, Dem Partinin buradaki tutumu belirleyi olacak gözüküyor.

Tabii kamuoyunda tüm bunlar yaşanır’ken, partilerde’ki aday gösterme ve yaşanan çarpıklıklar elbette gözlerden kaçmıyor.. Yüregir’de; Halil Nacar, Ali Demirçalı ve Bülent Alper’in karşı karşıya getirilmesi tesadüf değil’ken, Seyhan’da Oya Tekin, Erdal Hatipoğlu ve Akif Kemal Akay’ın adaylığı devam ederken Dem Partinin adayını bu işin neresine katacaksınız?

Gelelim Çukurova ilçesine: CHP’ kalesi olarak gözüken bu ilçede şu an tüm partiler açısından,dengeler alt üst oldu.Çukurovanın çok kırılgan bir yapısı vardır. Mevcut başkan Soner Çetin’in CHP’den küstürülmesi dengeleri bozdu. CHP Çukurova’da genç dinamik ve duruşuyla takdirleri toplayan Emrah Kozay’ı aday gösterdi.Bu durum seyhanda kırılganlığa neden oldu. Oysa Emrah Kozay yıllardır tüm çalışmalarını Seyhan için yapmıştı. Şu an Kozay’ın Çukurova’dan aday gösterilmesi, yarışı biraz kızıştırmışa benziyor.Bir tarafta Emrah Kozay, diğer tarafta Soner Çetin, Firdevs Cingözler, dolayısıyla Çukurova halkı 31 Mart’ta çıkacak sonucu merakla bekliyor.

Burjuva partilerinde tüm bunlar yaşanır’ken, gelin biraz’da TKP’ni seçim çalışması ve adayına biraz’da bakalım…

Memleketin dört bir yanında umutları büyütmeye çaba sarfeden TKP’si ülkenin bazı bölgelerinde çıkarmış olduğu adaylarla, halka umut olmaya devam ediyor.

TKP’den iki dönem Tunceli’de belediye başkanlığı yapan Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel yönetimler konusunda sergilemiş olduğu üretken bir belediyecilik anlayışını bu kez metropol bir kentte sergilemek adına İstanbul’da Kadıköy ilçesinden aday olması, ülke genelinde dikkatleri üzerine çektiği gibi, Kadıköyde’de büyük bir ses getirmeye devam ediyor. Kadıköy halkı Maçoğlu’nu bağrına bastı.

Büyük bir buluşma sonucu, hergün halkla iç içe olan Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy halkına TKP olarak yerel yönetimde yapacakları program ve projelerini anlatarak, halkın gönlünde olmaya devam ediyor.

Maçoğlu bir paylaşımında “Bu gün başka bir Kadıköy diyenlerle yan yanayız, şimdiden kazanmanın heyecanını yaşıyoruz. Birlikte yönetmek ve yönetebilmek Kadıköy için çok güzel olacaktır” diyor.

Ülke ve genelinde 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçim sonucunda hak eden kazansın demekten başka ne diyebiliriz. Haydi kalın sağlıkcak’la Hoşca ve dostça kalın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.