Vatan haini ve vatansever

Nazım Hikmete o günün hükümeti ve Gazeteleri kapkara puntolarla Nazım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala diye ver yansın ederler. Nazım Hikmet evet ben vatan hainiyim, vatan çiftliklerinizse / kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse / vatan şose boylarında gebermekse açlıktan / vatan Polis copu ödenekleriniz ve maaşlarınızsa / evet ben vatan hainiyim der. Bu ülkede Aziz Nesinler, Sabahattin Aliler, […]

Yayınlama: 19.07.2021
A+
A-

Nazım Hikmete o günün hükümeti ve Gazeteleri kapkara puntolarla Nazım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala diye ver yansın ederler. Nazım Hikmet evet ben vatan hainiyim, vatan çiftliklerinizse / kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse / vatan şose boylarında gebermekse açlıktan / vatan Polis copu ödenekleriniz ve maaşlarınızsa / evet ben vatan hainiyim der.

Bu ülkede Aziz Nesinler, Sabahattin Aliler, Denizler, Mahirler yani bu ülkenin toprağına, taşına, doğasına, insanına ve bütün değerlerine sahip çıkanlar. Emperyalizme ve yerli iş birlikçilerine, sömürüye, adaletsizliğe,
adam kayırmaya, çifte maaşlara ve yandaşlara karşı olanlar vatan hainliğiyle suçlanıyorlar.
Amerika ve gelişmiş batı ülkelerinde vergi kaçıran, haksız yere kazanç sağlayıp devleti zarara uğratanlar, ülkenin doğasını, denizlerini, havasını, ırmaklarını kirletenler. Devleti, halkı ve adaleti yanıltıp yalan söyleyip iftira edenler vatan haini ilan edilirler. Bu hainlere ömür boyu kamudan ne iş verilir nede kamuya alınırlar. Bunlar politika yapamaz, vergi levhası bile alıp el içine çıkıp öyle endamlı, endamlı salınamazlar bile.
Dünyanın en çok çimento fabrikaları, Cam fabrikaları, Plastik, atık ve geri dönüşüm fabrikaları bizim ülkemizdedir. Yalnız bu fabrikaların patronları ya Alman, Fransız, İngiliz, Amerikalıdır. Çünkü kendi ülkelerinde doğaya zarar veren bu tehlikeli Fabrikaları gelişmiş ülkelerde kurmak mümkün değildir. Dünya Sendikalar birli başkanı Hollandalı bir başkan ülkemize gelmişti, bu SASA dünyanın en tehlikeli bombası bari bir dağ başına yaptırsaydınız demişti de kimsecikler duymamıştı.

Bu fabrika bir patlarsa Adana, Mersin ve dört beş vilayette yaşam biter demişti. Kömür ve katı yakıt enerji santralleri, dünyanın Nükleer artık deposu olacak Nükleer santraller bütün dünyada yıkılırken bizim en güzel kıyılarımıza yapılıyor. Denizlerimiz Fabrika atıklarını ve zehirleri Müsilaj olarak geri yüzümüze tükürüyor. Dünyanın geri dönüşüm plastik atıkları geri dönüşüm için ülkemize getirilip devletten milyonlarca haksız teşvik alan yandaşlarca bir gece vakti hepsi yakılarak tertemiz yapılıyor. Dünyanın zehir taşıyan Aspesli Gemileri sökülüp yeniden demir ve hurdaları değerlendirmek için bizim ülkemizin Tersanelerine geliyor başka hiçbir ülke kabul etmiyor. Doğa, hava, ormanlar, denizler kirlenmiş kimin umurunda yeter ki yandaşlar dolar kazansın kar etsinler.

Hesler bütün dere ve ırmakların özgürlüklerinin önüne set çekmiş doğanın dengesini bozan birer bomba. Amerika ve Avrupa’daki bütün Hes ler 25 yıl içinde tamamen kapatılacak kararı alınırken 20 yılda bizim ülkemiz
Hes le doldu. Bir zamanlar Niğde ve Nevşehir’de müthiş Patates ekilir çok da ünlü idi Niğde ve Nevşehir Patatesleri. Şimdi Niğde ve Nevşehir’de Patates ekimi yasaklandı, şimdi Kızılırmak havzasına Sivas’tan ta Samsuna kadar o güzelim topraklarda ekiliyor. Bu Patatesler ulus ötesi tohum şirketlerinin eliyle yerli ortaklar aracılığıyla ekiliyor. Bu Patateslere öyle değişik gübre ve ilaçlar atılıyor ki on yıl sonra bu topraklarda ot bile bitmiyor. Topraklar zehirleniyor, Aspesli diye Niğde ve Nevşehir’de olduğu gibi on yıl sonra oralarda tarım alanından çıkarılacak. Kardeşim tarlalarını Patates ekenlere kiraya vermiyor köylüyü uyarıyorlar, hayvanlarınız Patatesin içindeki otları yerse ölür diye.
Geçen yıl kardeşimin 15 bin liralık İneği Kızılırmak’tan içtiği sudan zehirlenip öldü. Her yıl onlarca İnek ve milyonlarca Balık bu Patates ilaçlarının atıklarından vs ölüyor. Herkes neden öldüğünü bilse de kimse sorup sorgulayamıyor. Hak, hukuk, yargı, adalet, hakkaniyet, liyakat bu ülkenin gündeminden düşmüş.

Nazım gibi, Aziz Nesin gibi doğruları söyleyen vatanseverler vatan hani ilan edilip bunlar her şeye karşı diye işin içinden çıkıyorlar. Peynir ve toz ticareti yapıp haksız kazanç elde ederek devleti soyanlar, dünya zenginlerinin arasına katılıp vatansever ilan ediliyorlar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.