EN KÖTÜ İHTİMAL

Bu gün yedi kişi intihar etti. Bu ülkede en kötü ihtimalle yaşamak zorunda kalan yedi kişi. Ben de o insanlardan biriyim. Eminim bunu okuyan sizlerde o insanlardansınız. Şimdiki iktidardan ne bir beklentim nede bir umudum kaldı. Gidecekler ama daha fazla zarar vermeden giderler diye umuyorum. Yeterince herşeyi bozdular ,çürüttüler, yok ettiler zaten. Türkiye Cumhuriyeti anayasayla […]

Yayınlama: 03.05.2021
A+
A-
Bu gün yedi kişi intihar etti. Bu ülkede en kötü ihtimalle yaşamak zorunda kalan yedi kişi. Ben de o insanlardan biriyim. Eminim bunu okuyan sizlerde o insanlardansınız. Şimdiki iktidardan ne bir beklentim nede bir umudum kaldı. Gidecekler ama daha fazla zarar vermeden giderler diye umuyorum. Yeterince herşeyi bozdular ,çürüttüler, yok ettiler zaten.
Türkiye Cumhuriyeti anayasayla değil genelgeler ve C.B lığı beyannameleriyle yönetilen hukuksuz bir rejim oldu artık. Adı ne bunun? Ben biliyorum ya siz? ” Ben ilahiyat mezunuyum” diyen başörtülü bacımın camiye alınmamasının, yüzünde ve sesinde yarattığı hayalkırıklığı benim içimi acıttı. Ama bu değişen rejimin en küçük örneklerinden biri. Sırf inanışı ve görüşü farklı diye dışlanmışlığın nasıl olduğunu her iki taraf da anlamıştır umarım.
Tek tek ülkede olan bütün olumsuzluklardan bahsedebilirim. Ama gerek yok. Biraz haber okuyan herkes farkında olan bitenin.
Ben hala insanca yaşamaktan bahsetmek istiyorum. Herkesin birbirine dini,dili ,ırkı yada mezhebi ne olursa olsun saygıyla davranmasını istiyorum. Eşit gelir dağılımı istiyorum. İyi eğitim almak ve sonrada hayatımı planlayabileceğim iyi bir para kazanacak bir işim olmasını istiyorum. Kurumlar tarafından dolandırılmamak, hakkımın düzgün bir şekilde mahkemelerde savunulmasını istiyorum. Gerçek din adamlarının  barış içeren fetvalar vermesini istiyorum. İslam dini, adı üstünde barış dini ya. Adı islam prof. diye geçen, insanların aklını karıştıran, vicdanlarını bozan, inançlarını allak bullak eden garip, tuhaf müsveddelerin kendi uzmanlık alanındaki kişiler tarafından aforoz edilmesini istiyorum ki gençler kindar yetişeceğine daha hoşgörülü ve medeni bir şekilde yetişsinler. Tahrip edilmemiş doğayla ve hayvanlarla uyum içinde yaşamak istiyorum. Bizleri yavaş yavaş öldürmeyen, sağlıklı yaşatacak besinler tüketmek istiyorum. Bedava ya da ucuz eğitim, sağlık , elektrik su, doğalgaz, internet hizmetleri almak istiyorum.

Kısaca insanca yaşamak istiyorum. İnsanların çaresizlikten intihar etmediği bir ülke istiyorum. Çünkü en kötü ihtimalle ben bu ülkede yaşamak zorundayım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.