Hatay üzerinde emperyal piyonlar işbaşında

Hatay üzerinde emperyal piyonlar işbaşında.Hatay bir Türkiye toprağıdır herkes haddini bilmelidir. Çeşitli piyonlar eliyle zaman zaman değerler üzerinden Türk halkının sabrını sınamaya kalkışanlar asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. 6 Şubat deprem felaketi ve Hatay halkının çekmiş olduğu çile ızdırap ve acılar daha dinmeden, bunu fırsat bilen acımasız zabaniler, Hatay halkına tavırlarıyla adeta birileri gibi zulmetmeye kalkışarak, ayrıştırma ve […]

Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

Hatay üzerinde emperyal piyonlar işbaşında.Hatay bir Türkiye toprağıdır herkes haddini bilmelidir. Çeşitli piyonlar eliyle zaman zaman değerler üzerinden Türk halkının sabrını sınamaya kalkışanlar asla hedeflerine ulaşamayacaklardır.

6 Şubat deprem felaketi ve Hatay halkının çekmiş olduğu çile ızdırap ve acılar daha dinmeden, bunu fırsat bilen acımasız zabaniler, Hatay halkına tavırlarıyla adeta birileri gibi zulmetmeye kalkışarak, ayrıştırma ve ötekileştirmelerle hayallerindeki kin ve öfkeyi kusmaya çalışıyorlar. Bu Hatay halkına yapılan en büyük kötülük olacaktır.

Hatay halkı asla yanlız değildir ve Hatay misaki sınırlar içerisinde olan bir vatan toprağıdır. Hataya uzanan eller kırılır. Oyun içerisinde oyun oynamaya kalkışanlar bunu böyle bilsinler. Gerginliğe ayrımcılığa sebep olanlar emperyalist sömürgecilerin ekmeğine yağ sürmekten öte gidemezler. Hatay bir Türkiye  toprağıdır ve öyle kalacaktır.
Bunun aksini  iddia edip söyleyen ve ima edenler, Hatay halkının, yıllardır barış içerisinde kardeşce nasıl yaşadığını bilmeyen ve hazmedemeyenlerdir.
Çıkmış şimdi bir tane kendisine Hocayım imamım diyen Halil Konakçı adında bir zatı muhterem, bu kez de Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu iddia ederek, ‘1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş Hatay da  ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda ezanı susturarak yaptılar’ iddiasında bulunabiliyor. Bu kadar da aymazlık olmaz…
Bu açıklamalarla kimin kime hizmet etmeye çalıştığı açık olarak ortada görülüyor. Yıllardır çeşitli inançlara sahip halkın, özgürce barış içerisinde birlikte  kardeşçe yaşamasını hazmedemeyen emperyal güçler piyonları eliyle insanları birbirine düşürmenin gayreti içerisinde görülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.