İlçe Belediyeleri pazar ve marketlerde fiyat kontrolü yapmalıdır

Semt pazarları ve marketlerde ürün fiyatları bir yarış içinde tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlama: 24.09.2022
A+
A-

Son dönemde hepimizin şikayeti hayat pahalılığı. Temel gıda fiyatlarının aşırı artışı. Enflasyonun düşürülmesinde halkın biraz olsun rahatlamasında temel gıda maddelerinin ,sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi önemlidir. Zincir marketlerin ne yazık ki sürekli fiyat etiketi değiştirdikleri ortadadır.

Semt pazarları fiyatlarda marketlerle sanki yarış içindedir. Pazarlarda etiketlendirme ne yazık ki yok gibidir. Burada ilgili ilçe belediyelerinin kontrol denetim yapmaması pazar esnafının kafasına göre satış yapmasına sebep olmaktadır.
1) Zincir marketlerin denetimlerinin yapılması, yapıldığı söyleniyorsa da daha sıkı ve mantıklı denetimlerin yapılması gerekir.
2)Zincir market fiyatları iki ay üç ay önceki yada bir ay önceki fiyatlarla karşılaştırılmalı suni marketin keyfiyetine göre fiyat ayarlaması yapmaları saptanarak gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekir.
3)Fiyatını 100 lira yazıp 56 liraya düşürme gibi aldatıcı aslında zam yapıcı etiketlendirmeler kaynağından giriş fiyatlarından kontrolü yapılarak tüketiciyi yanıltıcı kendilerine gizli zam yapıcı işlemlere gereken yasal cezai işlemler yapılmalıdır.
4)Semt pazarlarında her malın mutlaka etiketi olmak zorundadır. Bu kontrol ilgili ilçe belediyelerine aittir.
5) Etiket fiyatlandırmaları da uygun olmalıdır. Malın hal çıkışı ve tezgah üzeri satışında vicdani olmayan rakamlar olmamalıdır. 
6) Olaya dini boyutla bakacak olsak dahi,Ticarette her şey helal değildir. Fahiş ve haksız fiyatlandırma da yapılan kar haramdır.
7)Bu konuda gerekli işlemleri yapmayanlarda bu harama ortak olmuş sayılırlar.
8)Gerekli ilgili yerlere gereken işlemlerin yaptırımı da artık şart olmuştur.Bu ülkemizin enflasyonla mücadelesinde halkımızın azıcık da olsa rahatlaması için mutlaka denetim yapılması gereklidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.