“İnsanca yaşamak, emeklinin en doğal hakkıdır”

Emekli perişan, Emekli can çekişiyor. Emeklinin yaşadığı bu izdırap ve çileyi sağır sultan bile duydu. İşine gelmeyenler bir türlü duymak ve görmek istemiyor.

Yayınlama: 19.02.2024
Düzenleme: 19.02.2024 19:59
A+
A-

Emekli perişan, Emekli can çekişiyor. Emeklinin yaşadığı bu izdırap ve çileyi sağır sultan bile duydu. İşine gelmeyenler bir türlü duymak ve görmek istemiyor.

Her geçen gün yokluk yoksulluk ve perişanlık daha da artıyor. Tüm yaşananlara rağmen, her seçim öncesi, emeklinin ağzına bir parmak bal çalınarak, emekli uyutulmaya çalışılıyor. İşcinin , köylünün vatandaşın derdi ‘seçim değil’ geçimdir. Lütfen: geçinemeyen emekliyi görün artık…

Emekli’ye verilmesi düşünülen bayram ikramiyesi 3000 TL olacakmış. Eh emekli artık 3000 TL ile bayram eder. Gerçi emekli kardeşlerimize müstahaktır dersek yanılmışmı olurum? 2023 seçim vaatlerinde o zamanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye bayram ikramiyesi olarak 15000 Tl vereceğini açıklamıştı. Tüm bunlara rağmen bir çok emekli, tercihini iktidardan yana kullandı. Peki iktidar ondan sonra ne yaptı? Geçen bayram emekliye 2000 TL bayram ikramiye ödenir’ken, bu bayram 3000 Tl  ikramiye ödeneceği açıklanıyor…

Ödenecek olan bayram ikramiyesi ile, günün şartlarında ancak 5 litre zeytinyağı alınabiliyor. Emeklinin; iktidar ve mualefet’ten istediği tek şey, emeklinin feryadına kulak verilmesidir. Emekliler; ülkede huzur barış ve insanca bir yaşam istemekle beraber, kimseye muhtaç olmadan, geçinebilecekleri bir maaş istiyor. Çok şeymi istiyorlar acaba! İnsanca yaşamak istiyorlar.

Emekli feryat ediyor! Geçinemiyoruz bu sesi duyun diyor. Ancak; AKP iktidarı ve diğer partiler bu sesleri duymaktan ziyade, seçimleri nasıl kazanırız ve sonrasında rantımıza nasıl rant katabiliriz onun derdindeler. Emekli ise her gün, her şeye gelen zamlar içerisinde,  kıvranarak almış oldukları emekli maaşı ile günü ve çocukları  bu şartlar içerisinde nasıl geçindirebilirim, onun derdi ile kıvranıyorlar.

Geçen seçim sonrası, hala kulaklarım çınlıyor. Karşılaştığım bir çok emekli, “Elim kırılsaydı da AK Partiye oy vermeseydim” diyenleri çok gördüm. Bu şekli ile inanıyorum, yarın seçimlerde, yine koşa koşa gidip oy vereceklerdir. Ülkede algı operasyonları devam ettiği müddetçe bu böyle devam edecektir.

İktidar havuz medyası eli ile yapmış oldukları seçim propoganda ve algı operasyonlarıyla halkın gözünü boyamayı çok iyi biliyor ve iktidarın tüm güc ve olanaklarını iyi kullanmaktadır. Olan yine yarın vatandaşa olacaktır. Her seçim bir yük demektir. Hoyratca harcamalar, ülkeye fayda değil, elbette yük getirecektir.Bu kimin cebinden çıkacak, tabiki yarın yine vatandaşın cebinden çıkacaktır.

Emekli sorunlarıyla yaşamaya devam eder’ken, Ülkemiz’de Erzincan ilinin İLİÇ ilçesinde yaşanan maden faciası ülke insanını derinden yaraladı. Üzüntümüz ve acılar büyüktür. Yabancı ve yerli işbirlikçilerin kendi çıkar ve menfaatleri uğruna siyanürle altın madeninin çıkartılması, bölge halkına ve ülkemize zarar vermektedir. Erzincan’ın İliç ilçesi, Türk Çernobil’i olmaya adaydır. Hem ülkemizi soyuyor, hem topraklarımızı zehirliyorlar.

Bir an önce araştırma komisyonu kurulmalı ve bölgede ki kanser vakaları, solunum rahatsızlıkları çevreye verdikleri zarar araştırılmalıdır. Ülkemin ve ülke insanlarının böyle bir durumla karşı karşıya kalması gerçekten yazan cizen biri olarak, bizi rahatsız ediyor. Başka ülkemiz yok! Ülkemize ve onun tüm değerlerine sahip çıkmak, her yurtseverin devrimcinin görevi olmalıdır.

Huzurlu mutlu yarınlar’da özgürcesine, ülkemizde kardeşce yaşamak dileğiyle, Hoşca ve dostça kalın… 19.02.2024

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.