14 Mayıs akşamı ve fotoğrafın iki yüzü

14 Mayıs akşamı Ülke halkı Türkiye?de iki fotoğraftan biriyle karşılaşır.?Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak, ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb?ine hamdedenler olacaktır? Bu ikisinden birini oluşturmak bizim, aziz m

Yayınlama: 29.04.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Şanlıurfa’da seçim çalışmaları kapsamında  Esnaf Buluşması’nda dikkat çeken bazı ifadelerde bulundu.

Bozdağ açıklamasında  “14 Mayıs  akşamı Ülke halkı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşır.”Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak, ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler  olacaktır” Bu ikisinden birini oluşturmak bizim, aziz milletimizin elindedir.

Bu nedenle o gece kimi sevindireceğimize iyi karar verelim. Ya Kandil sevinecek ya Şanlıurfa’nın asil insanları sevinecek. Ya FETÖ sevinecek, ya bu milletin temiz evlatları sevinecek.

Ya ABD’nin başkanı orada keyif yapacak ve sevinecek, ya da Türk milletinin her bir ferdi ‘Cevabı ABD’ye verdik, AB’ye verdik diyecektir.

Türkiye’nin seçimi Londra’da, Washington’da değil Şanlıurfa’da yapılır, iktidarı da başka ülkeler değil, Şanlıurfa’nın asil insanları tayin eder’ diyerek, siz onlara büyük bir Osmanlı tokadını yapıştıracaksınız” diyerek açıklamada bulunuyor.

Eh bu tür açıklamalardan sonra, doğal olarak bu ülkenin vatandaşları olarak, Sn Bakana soru sormak farz oluyor…

Sn Bakan; Bu tür ayrıştırıcı söylemlerinizle ülke halkından elbette büyük tepki görürsünüz. Bu dil ve böyle siyaset olmaz olsun. Bu tür açıklamalardan ne size, nede ülkeye bir hayır gelir. Seçim arefesinde devletin tüm olanaklarını  kullanan sizsiniz. Devletin tüm imkanlarını kullanarak, seçim çalışması yapmak kul hakkına girmiyormu?

Vatandaşın ödemiş olduğu vergileri kendi siyasi ikbaliniz için çar çur ederek sınırsızca kullanmak, hangi yasaya ve hangi adalete sığar. İnsanları vatansever  veya vatan haini olarak işinize geldiği gibi ilan etmek kimsenin haddine değildir.

Bu ülkenin birlik ve beraberliğini savunarak, halkın huzur ve mutluluğu için TC’nin çıkarlarını gözeten her birey bu ülkenin öz evladı ve vatandaşıdır. Vatanseverlik ve milliyetçilik, ülkenin çıkarlarını korumakla, üretimi artırmakla, ülke ekonomisini düzeltmek ve halkını refah içerisinde yaşatmakla olacağını hatırlatmak isteriz.

Seçimler Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Önemli olan seçimlerin adil bir şekilde yapılabilmesine olanak tanımak, devletin ve devleti yönetenlerin tarafsızlık çerçevesinde  seçim sürecini yönetebilmesidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.