Kına yaksınlar

Nifak tohumu ekenlere de Kına hediyemiz olsun. Bayramdan sonra kullanmaları gerekebilir….

Yayınlama: 06.04.2024
Düzenleme: 07.04.2024 19:03
A+
A-

Kına ağacı olduğunu yazalım sonra faydaları nedir, nerelere kına yakılır ona bakalım. Kına yakma…kına ağacının kurutulmuş yapraklarından elde edilen yeşil tozun suyla karıştırılarak deri veya saçlara sürülmesidir.

Farklı yerlerde kullanımı da olduğu söylenir.

İslam’dan önce de kına yakma işi vardı. İlk kına yakan İbrahim peygamber olduğu söylenir. Peygamber efendimiz ayağından rahatsız olanlara git ayağına kına yak derdi.

Kına caiz…..Ele sürme ,saçı boyamada. Faydası çok….

Mantar ,saç boyama ve birçok hastalığın iyileşmesinde kullanılır. Basura da iyi geldiği söylenir. Halk arasında yaygın bir deyim var. Götüne kına yaksın. Basuru olanlara mı söylenir bu deyim …

Yok…

Argo söz gibi değerlendirilse de hak edenlere yakışan olduğu ortada. Kibar hali münasip bir yerine kına yak demek …..

Birkaç gün sonra bayram.

Bayram iyilik, güzellik, dostluk kelimelerini insanın aklına getirirken bu kına lafı da nereden çıktı dediniz. Bu lafın söylendiği kişilerin ruh halleri bozuktur. Huzursuzluk çıkarma, başkalarını rahatsız etme, karşıdaki insanların uğradığı olumsuzluklara aşırı sevinme…..

Nifaktan hoşlanma…

Yani fitne, fesat, haset, iki yüzlülük, riyakarlık…. Nifak tohumları ekme ,insanlar arası huzursuzluk çıkarma… En yakın dostların hatta kardeşlerin bile arasını açma… Bu insanlara söylenen laf.. Götüne kına yak sözü….

Bayram yaklaştı dedik…

Görevlerini yapan nifak tohumcuları bayram geçtikten sonra kınayı götlerine yaksınlar… Bayramda biraz daha fitne ,fesata devam etsinler…..

Etrafınıza bakınca bu tip insanları çok görürsünüz. Vefa bilmez…iyiliğin kıymetini bilmez.

Ne diyelim…

Kına önemli …

Tedavi edici özellikleri çok..

İYİ İNSANLARA SELAM OLSUN..

Hepsinin bayramlarını kutlayalım. Nifak tohumu ekenlere de Kına hediyemiz olsun. Bayramdan sonra kullanmaları gerekebilir….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.