Peki ne olacak bu emeklinin hali…

Ve bir Kurban Bayramı daha gelip geçti. Ülke şartlarında emeklinin hali yine içler acısı… Emekli ac, emekli perişan. Tok acın halinden mualesef anlamıyor. Kendi örgütlü yapısının dahi farkında olamayan bir emekli topluluğuyla, nereye kadar ve nasıl bir yolda mesafe alınabilir. Sorunlar yumağı almış başını gidiyor. Emekli kendi gücünün farkında değil. 13 milyona yakın bir toplum […]

Yayınlama: 21.07.2021
A+
A-
Ve bir Kurban Bayramı daha gelip geçti. Ülke şartlarında emeklinin hali yine içler acısı…
Emekli ac, emekli perişan. Tok acın halinden mualesef anlamıyor. Kendi örgütlü yapısının dahi farkında olamayan bir emekli topluluğuyla, nereye kadar ve nasıl bir yolda mesafe alınabilir. Sorunlar yumağı almış başını gidiyor. Emekli kendi gücünün farkında değil. 13 milyona yakın bir toplum yapısından bahsediyoruz. Ancan bunun 1200.000 civarında’ki kişiler ülke genelinde Türkiye emekliler derneğine öyle veya böyle hasbel kader üye olmuşlardır. Dağınık bir toplum yapısıyla emekliler, elbette yıkılmaya mahkumdur. Emekli kardeşlerimiz kendi gücünün farkında olmak zorundadır.
 
Ben de bir emekliyim. Bir çok emekli ile yaptığım görüşmelerimde, daha önceleri bayramda kurban kestiğini söyleyen emekliler, bu bayram da, almış oldukları bu ikramiye ve maaşla kurban kesemeyeceklerini söylediler. Durumumuz çok kötü diyorlar. Hükümetten emeklilerin durumunu tekrar gözönünde bulundurmalarını ve maaşlarda ek bir iyileştirme beklediklerini söylüyorlar. Ülke büyüyor, gayri safi millî hasıla büyüyor diyorlar ama, emekli ne hikmetse, bu büyümeden bir türlü pay alamıyor.
 
Emekliler çok mağdur. Emeklilerin yüzde 80’i bankalardan kredi çekmek zorunda kalmış ve halleri perişan durumda. Halimizi bilen sesimizi duyan bir allahın kulu yokmu diyorlar.
 
Devletin bayram öncesi emekliler için 1000TL’yi 1100 TL yaparak ikramiye vermesi yetmiyor. Bu desteğin en az 2 bin TL olması gerekiyordu. Kurban kesmek isteyen bir emekli, bu şartlarda en az 2 bin TL. vererek kurbanlık alabilmesi gerekiyor. Oysa emekliye hükümet 1100 TL destek veriyor.Emekli bu şartlarda nasıl kurban kessin diyorlar.
 
Avrupalı bir aylık emekli maaşı ile, gidip bir başka ülkede iki aylık tatil yapabiliyor. Peki ülkemizde emekli maaşı ile, başka ülkeye gitmeden vazgeçtik. Ülkemizde alınan emekli maaşı ile tatil yapılabiliyormu? Emekli maaşları arasındaki uçurum var.
 
Ülkede 7 bin TL emekli maaşı alan insan da Türkiye’de yaşıyor, 1500 TL emekli maaşı alan insan da Türkiye’de yaşıyor. Ülkede emekliler açısından yaşam çok zor. Emekliye bir sorduk bin ah işittik.
 
Peki ne olacak bu emeklinin hali…
 
Aybaşında maaşımızı alıyoruz diyen emekli, eve gidene kadar ceblerinde para kalmadığını söylüyor. Maaşımızın yarısı bankadan çektiğimiz krediye gidiyor diyor. Geri kalan yarısı da kira ve faturalara gidiyor. Ay sonuna kadar ellerinde hiçbir şey kalmıyor. Ülkede 13 milyona yakın bir emekli toplumu, hayatta kalabilmek adına, yaşamla mücadele eder’ken, çekilen çile ve ızdıraplar elbette görmezden gelinmemelidir diyorlar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.