Savaş politikaları ve silahlı mücadele ile nereye varılıyor… Savaşlar bütün dünyada, ilhak, ganimet,toprak ve otoritenin kurulması için yapılan hareket ve manevra şeklidir. Dünyanın en güçlü devletleri, yüz yıllardır,dünyanın bütün zenginliklerine hâkim olmak için savaş çıkarmaktan geri kalmıyorlar. Savaş ürkütücü, üzücü, korkutucu bir cümle olarak ağızdan çok soğuk bir şekilde çıkar. Savaş zaruri ve hayati olmayan bir nedenle yapılıyorsa […]
Savaş politikaları ve silahlı mücadele ile nereye varılıyor…
Savaşlar bütün dünyada, ilhak, ganimet,toprak ve otoritenin kurulması için yapılan hareket ve manevra şeklidir.
Dünyanın en güçlü devletleri, yüz yıllardır,dünyanın bütün zenginliklerine hâkim olmak için savaş çıkarmaktan geri kalmıyorlar. Savaş ürkütücü, üzücü, korkutucu bir cümle olarak ağızdan çok soğuk bir şekilde çıkar. Savaş zaruri ve hayati olmayan bir nedenle yapılıyorsa katliamdır. Boşuna dememiş Mustafa Kemal Atatürk…
Savaşın bütün yükünü, savaştan kuruş fayda sağlayamayacak olan, fakir fukara çeker. Egemenler savaş çıkarır, karını onlar tıka basa yerler, ölenler hep garibanlardır. Varsıllar’ ın savaşa gittikleri hiç görülmemiştir.
Savaş en son başvurulacak bir mücadele yöntemi olmalıdır. Savaş politik bir karardır. Savaşsız bir politika, çok yavaş, çok zor olduğu kabul edilmiş’ki, politikacılar hep savaşı tercih ediyorlar. Her karar politiktir ve politikanın bir parçasıdır, bu politik kararlar, elbette kimilerin çıkarına, kimilerinin zararına olacaktır.
Politikanın yapılış şekli ve getirisi politikacılar tarafından önceden belirlenir, artısı eksisi….
Amerika ekonomik sıkıntılar yaşadıkça, hep sağa sola çatar. Amerikan ekonomisini sallayan tek güç, şu an Çin görülüyor. Şimdi Çin ile Amerika arasında, gözle gözükmeyen büyük bir savaş sinsicede olsa kendini göstermeye devam ediyor.
Artık silahla, tankla, tüfekle savaşmak, çok pahalı ve yıkıcı olacak’ki, bunun yerine başka çareler arıyorlar. Amerika Çin’e karşı,biyolojik bir savaş yürütüyor, İşe Korana virüsüyle başladı. Bu virüsün sadece Çini etkilemesi düşünülemez, bu işin nereye varacağını hiç kimse bilemez.
Zaten yıllar önce Bush, dünya nüfusu, en az beş milyar, eksilmeli, yoksa dünya hepten yok olacak diyordu. Yine bu virüsten, üçüncü dünya ülkeleri etkilenir. Batı ilaç satarak yine’de karını yükseltir gibi..
Yani kısacası, ne tarafa dönülürse dönülsün, karlı ve lokmayı götüren taraf hep onlar oluyor. Düştük bir alamete, gidiyoz kıyamete….
Bu sözü söyleyenler,hani boşuna dememiş, değilmi yaaaani….