TANRI KRAL

Eski Mısırda Firavunlar, Mısırlıların hem kralı, hemde tanrıları kabul edilirmiş. Kral ölünce tanrılaşıp, ölümsüzleştirmek için tanrılarını mumyalarlarmış. Mumya işi ölümsüzler için yapılırmış. Eski mısırda hiçbir dönem Firavunlara karşı bir halk ayaklanması olmamış. Mısır halkı,Firavunların, kulu ve kölesi olarak iman etmişler. Mısırlılar ne kadar yoksul, aç, sefil yaşa salarda,tanrılarına karşı kötü bir şey düşünemezlermiş. Onlar tanrılarının […]

Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

Eski Mısırda Firavunlar, Mısırlıların hem kralı, hemde tanrıları kabul edilirmiş. Kral ölünce tanrılaşıp, ölümsüzleştirmek için tanrılarını mumyalarlarmış. Mumya işi ölümsüzler için yapılırmış.
Eski mısırda hiçbir dönem Firavunlara karşı bir halk ayaklanması olmamış. Mısır halkı,Firavunların, kulu ve kölesi olarak iman etmişler. Mısırlılar ne kadar yoksul, aç, sefil yaşa salarda,tanrılarına karşı kötü bir şey düşünemezlermiş. Onlar tanrılarının birer kölesi, onları yaratan, besleyen ve kaderlerini yazanda tanrı kral olarak kabul edilirmiş.
Eski mısırlılar harika eserler, yapıtlar, hünerler üretmişler. Bu yapıtları insanların değil, tanrılarının hoşuna gitsin ve tanrısal bir yapıt olsun diye yapmışlar. Kulların, kölelerin beğenisi hiçbir önem arz etmezmiş. Her yaptıkları şey ölümsüzlüğü hedeflediği için, tanrısal yapıtlar yapmışlar.
Bu günün Türkiye si aynı eski Mısırlılar gibi, Reizi tanrılaştırıp, tanrı katında büyük, yenilmez, ulaşılmaz kabul ediyorlar. Reiz, onlar için dünya lideri, dünyaya kafa tutup, dünyayı titreten, Müslüman lider. Atomu parçalayan, her şeyi olmadan önce bilen, uzaya dört şeritli yol yapan tanrı lider. Her şeyi reiz yapar, bir şeye ol deyince oluverir. Tanrının sırrına ermiş, tanrının bütün vasıflarını taşıyan bir lider. Dünyadaki bütün buluşları, gelişmeleri ve akla gelecek her şeyi, reiz yapıp, yaratıyormuş. Makarna, kömür, saman, ot, yem, ekmek her şey reizin eseri imiş. Köprüler, yollar,
barajlar, Tooglar, mooglar, deme gitsin.
Bir tanrı katındaki lideri hiç kimse deviremez, kimsenin gücü yetmez, kimse onunla
yarışamazmış. Bu düşünce yapısında ülkemizde yüzde 60 Aziz Nesinlik koca bir kitle var. Afgan, Suriye derken, yirmi milyon, mülteci her gün kevgir gibi sınırlardan, geçiverip giriyorlar.
Bırakın Kılıçtaroğlunu, ülkenin en büyük TV kanalında, reize karşı, Mustafa Kemalde, İsa, Musa, Muhammed’de gelse yenilir düşüncesi, yüzde altmışlık bir kitlece kabul görmüş.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.