EMPERYALİSTLERİN OYUNCAKLARI

Emperyalizm dünyayı kendi pazarı ve sermaye birikimi sağlayacak bir yerküre olarak görüyor. Az gelişmiş ve geri ülkeleri kendisi için bir meta olarak görüp onlara kendi güdümümdeki uydu olarak bakıyor. Bu ülkeleri birbirine düşürüp silah pazarını genişletiyor. Bu ülkelerdeki aşırı milliyetçi kesimleri en iyi şekilde kullanıyor. Komşu ülkelerin küçük sorunları iç politikada düşmanlık edebiyatıyla büyüyerek milliyetçi […]

Yayınlama: 03.04.2022
A+
A-

Emperyalizm dünyayı kendi pazarı ve sermaye birikimi sağlayacak bir yerküre olarak görüyor. Az gelişmiş ve geri ülkeleri kendisi için bir meta olarak görüp onlara kendi güdümümdeki uydu olarak bakıyor. Bu ülkeleri birbirine düşürüp silah pazarını genişletiyor. Bu ülkelerdeki aşırı milliyetçi kesimleri en iyi şekilde kullanıyor.

Komşu ülkelerin küçük sorunları iç politikada düşmanlık edebiyatıyla büyüyerek milliyetçi duygular aşırı düzeylerde kabarıyor. Emperyalistler kendi topraklarında kesinlikle savaş ve sorun olsun istemezken, başka topraklarda savaşı bitirmiyorlar.
Rusya Ukrayna savaşı aslında Rusya, Amerika ve ulus ötesi büyük sermaye arasındaki bir savaştır.

Amerika Zelenski yi iktidara getirmek için bu projeye 5 milyon dolar harcamış. Ukrayna ordusunu bu gün Amerikalı generaller ve CIA yönetiyor. Aylık 3000 dolara Ortadoğu ve 62 ülkeden 6.000 bin paralı savaşçı getirip bunları batı ve Amerika finanse ediyor. Batı ve Amerika en gelişmiş ve ilk kez denenecek silahları Ukrayna ya vererek savaşın hiç bitmesini istemiyor.

Ukrayna’nın zenginleri ve Oligarkları savaş başlamadan ülkeyi terk ettiler. 5 milyona yakın insan ülkeyi terk etmiş durumda.
Ukrayna’nın bütün altyapısı ve düzenli ordusu yok edildi. Rusya Ukrayna da bundan sonra kesinlikle silahlı bir ordu istemiyor, sadece Polis gücü olabilir diyor. Zelenski bu gün ki olacakları kesinlikle biliyordu, patronları böyle istedi, Ukrayna’yı devlet olmaktan çıkardı. Bundan sonra batı Ukrayna’yı bitmez bir savaş içinde Rusya’nın bütün gücünü yok etmesini arzu ediyor. Ukrayna ordusunun 59.300 personelinin 16.000 öldürülmüş, Rusya’nın 1350 askeri ölmüş 3800 askeri yaralanmış.
Bütün batı ülkeleri Ruslara karşı inanılmaz ırkçı bir savaş yürütüyor, adeta Rus adı dünyadan silinmek isteniyor. Rusya bitince esas büyük düşman Çine sıra gelecek, esas dert o. Dünya basınında tek bir Rus TV ve basın haberi bulmak imkânsız. Batı Ukrayna savaşçılarının neredeyse bütün Rus ordusunu imha ettiğini her gün tekrarlıyor.
En vahimi dünya halklarının baş belası Faşist Nazi taburları Ukrayna da içişleri bakanlığına bağlı ve en yasal örgütler. Ukrayna da 11 siyasi Parti ve bütün basının sesi kesildi. Ukrayna da insanlık dramı yaşanıyor, tam bir Faşizm var ne olup bittiğini kimse bilmiyor. Her şey kirli, her şek kapkaranlık olan Kadın, Çocuk ve masum halka oluyor. Ukrayna da ki AVOZ ve Azak Nazi taburları Rusya ya karşı ırkçılığı dünyada yeniden yasallaşmış durumda. Azak taburu kendimizi insan etiyle savunacağız diyerek insanları canlı kalkan yapıyor, batı bunlara es geçiyor.

Dünya basını Nazi taburlarını zalim Rus işgaline karşı, devrimci direnişçiler olarak kabul etti bile. Batı dünyasında büyük bir Nazi sevdasıyla Naziler hortlarsa şaşmamak lazım derim. İkinci dünya savaşında ölen Ukrayna Nazinin doğum günü Ukrayna da bayram ilan edildi, yarın Batıda Hitlerin mezarında anmaları izleyebiliriz. Ukrayna’yı Nazilerden kurtarmaya Rusya’dan çok sayıda ve 37 ülkeden 23 bin gönüllü başvurmuş.
Rusya her türlü savaşa hazır olduğunu yüz bin kişiye karşı Putin tarafından halka duyurdu. Rusya bu savaşı ne kadar sürdürülebilir, Rus halkı ne kadar dayanır belli değil. Amerika bütün savaşlarda en karlı olan taraf, topraklarına ne bir bomba düşüyor ne de tek bir mülteci geliyor. Bu kirli savaşların bütün yükünü yoksul dünya halkları çekiyor. Emperyalizm ilaç, silah ve mal satarak, dünya
halklarının sırtından geçiniyor. Rusya dünyaya tahıl ve hiçbir ham madde satmayacağını açıkladı.
Dünya Rusya ya akıl almaz yaptırımlar uygulamaya başladı. Rusya kendine yaptırım yapan ülkeleri dost olmayan ülke ilan edip, onlara sattığı doğalgazın karşılığını Ruble olacak alacağını açıkladı. Batı hak hukuk tanımadan Rusların batıdaki mallarına mafya usulü el koyuyor. Hindistan yaptırımlara açıktan karşı çıkarken Almanya Rusya’dan enerji alacağını açıkladı. Rusya’dan çekilen yabancı sermaye Türkiye’ye gelir mi bilinmez ama Önümüzdeki yıllar kıtlık, yokluk ve açlık kötü bir kaderimiz olabilir.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.