Sen neymişsin be siyaset!

İnanın Midem bulanıyor artık, bu iki yüzlü siyaset anlayışlarını İçim kaldırmıyor. Batsın bu tür siyaset anlayışı…

Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

Günümüz siyaseti tamamen bireysel çıkarlarla mualesef güç devşirme sanatı olmuş. Bakıyorsunuz dün başka söyleyen, bu gün başka şeyler söyleyebiliyor. Siyasetin ideolojisi kalmamış. Her şey amma her şey çıkar ve menfaatler uğruna bir anda değişebiliyor. Dünün sağcısı bu günün solcusu olabiliyor. Dünün Atatürk düşmanı olan kişisi, bu gün Atatürkcü olabiliyor. Seç seç al, renkten renge bürünen bukelemun kılıklı devşirmelerle kavram kargaşaşı almış başını gidiyor. Aşk olsun dik duran onurlu seviyeli insanlara…

Yerel seçimler yaklaşıyor. İşin kalpazanları dün olduğu gibi, bu gün’de kılıktan kılığa girmeye devam ediyor. Batan geminin içinden, ne kaparsam o kardır anlayışı ortamda egemen hale gelmişse vay halimize vay halimize….

Siyasi partilerde aday adaylık başvuruları bazılarında biter’ken, bazılarında hala devam ediyor. Mantar gibi aday adaylık başvuruları yapıldı. Eh partilerin seçim çalışmalarını yapabilmesisi için elbette kaynak gerek, sizce bu yetermi dersin. Elbette değil bu saatten sonra bont çantalar hizmet vermeye başlıyor… Haydi Hayırlısı olsun. Alan razı veren razı sana ne oluyor be kardeşim diyebilirsiniz.

İnanın Midem bulanıyor artık, bu iki yüzlü siyaset anlayışlarını İçim kaldırmıyor. Batsın bu tür siyaset anlayışı… Tabi bunları yazar’ken tüm aday adaylarını aynı kefeye katarsam haksızlık yapmış olurum. Elbette gerçekten dürüst onurlu bir şekilde hayatını sürdürmüş ve şu an iyi niyetle aday olmuş kişilere bir sözüm olamaz. Ancak çok nadir bu tür insanlara fırsat verilebiliyor. Hep beraber bekleyerek, yarın adaylar açıklandığında birlikte elbette göreceğiz.

İşte beni asıl düşündüren tek şey hasbelkader aday olabilmiş insanların yarın siyasetin kirli dünyasında boğulmasını görmek, bir insan olarak bizi üzer. İşte o nedenle, yerel seçimlerde partiden ziyade kişinin dürüstlüğü ve işyapabilirliği önemlidir. Dürüst Adaylara destek vermek gerek diyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.