Türkiye Emekli Derneği iktidara çağrı yapmış

Emekli gerçekten nefes alamayacak duruma geldi. Emekliye yapılan maaş zammı, ülkede herşeye yapılan zamlarla gülünç duruma geldi. Siyasi erk tüm olanları görmezden gelerek, bu çağrıyı gözardı etmemelidir.

Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği bir sosyal medya paylaşımında, Mecliste bulunan siyasilere çağrıda bulunarak, Açlığa ve sefalete mahkum edildiğimiz düşük maaş ve zamlarla, hayatımızı sürdüremiyoruz paylaşımında bulundu.

Bu çağrı her ne kadar alanlar’da milyonlarla yapılmamış olsa’da, bu çağrının içerik bakımından samimi ve gerçekçi olmasını, emekli derneğinin bir üyesi olarak bu çağrıyı destekliyor ve bu çağrının samimi olduğuna güvenmek ve inanmak isterim.

Emekli gerçekten nefes alamayacak duruma geldi. Emekliye yapılan maaş zammı, ülkede herşeye yapılan zamlarla gülünç duruma geldi. Siyasi erk tüm olanları görmezden gelerek, bu çağrıyı gözardı etmemelidir. Emekli ac, perişan ve sıkıntı içerisindedir.

Asgari Ücret 11.402 TL En düşük memur maaşı 22.000 TL, Emekli Maaşı 7500TL, Açlık sınırı 12.335 lira, Milletvekili 80.000 TL, Cumhurbaşkanı 140.000 TL. Eh bunların yanında iki üç yerden ballı maaş alanlar işin cabası….

Yıllarını ömrünü ülkede emek vererek, pirim ödeyerek görevini yerine getirdikten sonra, emekli olup sakin bir hayat sürmeyi bekleyen 13 milyonun üzerinde bulunan bir topluluğa reva görülen bir yaşam biçimi sanırım bu olsa gerek. Emekli olanları hak etmiyor. Açlık sınırının 12,335 TL olduğu bir kavramda emekli bu şartlarda 7500 TL ile geçinmesi bekleniyor. Taktiri Kamuoyunun ve siyasilerin vijdanlarına bırakıyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.