Demokratik Halk Hareketi

Yayınlama: 18.11.2023
Düzenleme: 19.11.2023 14:09
A+
A-
Faşizme karşı birleşik cephede bir araya gelmenin zamanı geldi ve geçiyor. Aklın yolu birdir. Parçalı bulutlu bir havada hareket etmektense, tüm ezilen horlanan işci köylü emekci ve emekli halk yığınlarının hakları ellerinden gasp edilmeye çalışılır’ken tüm bunlara seyirci kalanlara inat bir araya gelmek zorundayız.
Faşist despost tek adam sistemi tüm emek kazanımlarını gasp etmekle kalmıyor.Halkın demokratik yasal hak ve mücadelesine her geçen gün daha da çok zincir vurulmaya çalışılıyor.
Hak arayanlar ve demokratik tepkilerini ortaya koymaya çalışanlara karşı acımasızca faşizan baskı ve sindirme politikaları daha da sertleşiyor.
Ülkenin tüm değerleri çeşitli kılıflar altında tek tek pasifize edilerek yitirilmeye çalışılır’ken olanlara seyirci kalarak dağınık bir halde olmak, devrimci demokrat ve yurtseverlere yakışmıyor.
Halkın bir umut ve çare olarak görmüş olduğu CHP mualesef bir umut olmaktan çıkarak, başka türlü mecralara yönelerek halktan uzaklaşmıştır.
Kurtuluş ve çözüm halkın kendi elindedir. Ezilen ve yok sayılmaya çalışılan yığınların birlikteliği büyük önem arzediyor.
Türkiye’de demokratik bir mücadelenin elzem olduğunu düşünen tüm yığınları Demokratik Halk Hareketi saflarında birleşmeye devam ediyoruz.
Türkiye’de çeşitli milliyetlerden oluşan halkımızın birlikte vermiş olduğu mücadele konusunda özveri deneyimlerini yadsıyamayız. Haziran direnişleri , gezi direnişi küçümsenemez.
Dolayısıyla Demokratik Halk Hareketinin zorunluluğuna inanan bireyler olarak, bizler elbette geçmişte olduğu gibi Faşizme karşı her alanda yer almayı, tarihin ve halkın bize tanımış olduğu bir sorumluluk olarak görmekteyiz.
CHP’de ve Türkiye siyasetinde kamplaşma ve kutuplaştırma siyasetine karşı , ezilen halkımızın yanında bir meşale olmaya karar verdik .
Demokratik Halk Hareketi , tüm demokrasi güçleriyle birlikte hareket etmeyi ,tarihinden almış olduğu sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi bir görev olarak görmektedir.
Faşizme karşı birlikte dayanışma, Demokratik Halk Hareketinin ta kendisi olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.