Adana Seyhan ilçesinde bulunan kanal semt pazarında bu gün bir fiyat araştırması yapmak üzere İLKGÜN Gazetesi adına pazar yerinde incelemelede bulunduk. Her nedense pazar yerinde bu gün fazla bir ilgi ve alaka görülmüyordu. Oysa fiyatlar geçmiş haftalara oranla biraz daha ucuz olmasına rağmen pazar yeri adeta bomboştu. Peki bu boşluğun sebebi ne olabilir di ? Konu hakkında bazı esnaflarla görüştüm. Neden […]
Adana Seyhan ilçesinde bulunan kanal semt pazarında bu gün bir fiyat araştırması yapmak üzere İLKGÜN Gazetesi adına pazar yerinde incelemelede bulunduk.
Her nedense pazar yerinde bu gün fazla bir ilgi ve alaka görülmüyordu. Oysa fiyatlar geçmiş haftalara oranla biraz daha ucuz olmasına rağmen pazar yeri adeta bomboştu.
Peki bu boşluğun sebebi ne olabilir di ? Konu hakkında bazı esnaflarla görüştüm. Neden bu gün fazla bir kalabalık yok sorusu karşısında, abi ne yapsın vatandaş cebinde parası az. O nedenle pazarın sonunu bekliyorlar. Daha ucuz alabilmesi için bekliyorlar diye cevap aldım. Gerçi almış olduğum cevaba şaşırmadım. Görüntü itibarıyla semt pazarında, ürün istediği kadar ucuz olsun, vatandaşın cebi boş ise, parası yoksa, ihtiyacını nasıl alabilsin…
Gelin bu gün yazımızda bunu biraz irdeleyelim: Ülkede işçinin emekçinin, emeklinin hali ortada.. Aldığı maaş ile zorunlu harcama ve giderler birbirini karşılamıyor. Hal böyle olunca kartlara yüklenmeler oluyor ve sonuç itibarıyla bir çok vatandaş banka kredi kartı icralarıyla başbaşa kalabiliyor. Kısacası her geçen gün cepteki delik daha’da büyümeye devam ediyor.
Efendim marketlerde, Pazar yerinde fiyat denetimleri daha sıkı hale getirilecekmiş. Denetim hoş güzel bir şey,ancak sizce bu çözümmü? Yönetenler veya yönetmeye talip olanlar çözüm üretmek zorundadır.Çözümsüzlük sorunları beraberinde getirir.
Ülkemiz bir zamanlar, hayvancılık ve tarım ülkesi olmasına rağmen, bu gün mualesef yapılan ve uygulanan yanlış politikalar sonucu üretim bitirildi. Hani nerede kaldı bizim yerliliğimiz ve milliliğimiz…
Çözümün yolu üretim, üretim ve üretimden geçer. Çifci köylü desteklenmelidir. Dövize bağlı bir ithalat anlayışı ile ülke nereye varabilir. Ürünler ithal edilerek değil, cifci desteklenerek, üretim yapılmalı ve üretimin olabilmesi için çifci teşvik edilmelidir. Üretimin olduğu yerde hayır vardır. Birlik ve bereket vardır.Ülke bir an önce, kendi orjin eksenine dönmelidir. Aksi hali havanda su dövmeden öteye varılamaz.
Bundan bir süre önce,Halk gerçekten perişan,çöpten sebze meyve topluyor başlığıyla haber gerçekleştirmiştik. Haberimiz meclis kürsüsüne dahi yansımıştı. Biz bunları yazarak halkın sesi olmaya çalışır’ken birileri gazetemizi taraflı yayın yapmakla suçlamıştı. Oysa biz yaptığımız görevin bilincindeyiz. Derdimiz siyaset değil vatandaşın sesi olabilmektir.
İLKGÜN Gazetesi olarak bizim habercilik anlayışımızda tarafsızlık esastır. Gazetemizde her düşünce yapısı demokratik çerçeveler ölçütünde, özgürcesine kendine yer bulabilmektedir. Yayın politikamız bunun göstergesidir.
Ne diyoruz? İLKGÜN Gazetesi Halkın sesi olmak için vardır. Çıkar ve menfaat uğruna hiçbir zaman, hiçbir kişi veya zümreye asla biat etmedi ve etmeyecektir.Kendi ayaklarımızın üzerinde yağımızla kavrularak yolumuza devam ediyoruz.