Umutsuz değilim, 28 Mayıs’ta kazanacağız

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için 14 Mayıs günü sandık başına gitti. YSK Başkanı Ahmet Yener’in yapmış olduğu açıklama’da Sn Erdoğan’ın % 49,4 oy aldığını, Sn Kılıçdaroğlu’nun %44,96 oy aldığını buna istinaden seçimin resmen ikinci tura kaldığını duyurdu. 28 Mayıs’ta ikinci tur seçiminde Kılıçdaroğlu ve Erdoğan yeniden yarışacaklar. İkinci turda geçerli oyların çoğunluğunu alan 13.Cumhurbaşkanı olarak […]

Yayınlama: 16.05.2023
A+
A-

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için 14 Mayıs günü sandık başına gitti. YSK Başkanı Ahmet Yener’in yapmış olduğu açıklama’da Sn Erdoğan’ın % 49,4 oy aldığını, Sn Kılıçdaroğlu’nun %44,96 oy aldığını buna istinaden seçimin resmen ikinci tura kaldığını duyurdu.

28 Mayıs’ta ikinci tur seçiminde Kılıçdaroğlu ve Erdoğan yeniden yarışacaklar. İkinci turda geçerli oyların çoğunluğunu alan 13.Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir.

Ancak; 14 Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Sinan Oğan’ın 28 mayıs seçiminde tutumu çok önemlidir. 14 Mayıs seçiminde  “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na sıcak bakmayan özellikle genç seçmenin tepkisi”, Sinan Oğan’ın yeni bir isim olması ve göçmen karşıtlığı nedeniyle milliyetçi oyları almasına neden olmuştur. 

Yaşanan bu durumda Oğan’ın ikinci turda alacağı tutum elbette önemlidir. 
14 Mayıs seçim sonucunda  var olan en büyük gerçek şu ki, sandıktan değişim mesajı çıkmıştır. Sonucunu hep beraber 28 Mayıs günü akşamı öğrenmiş olacağız.

21 yıllık bir iktidar saltanatı ve Ülkeye giydirilen Tek adam’la yönetim sistem gömleği ülke’ye ve ülke halkına hayır getirmemiştir. Bir an önce değişim şart diyoruz. Demokrasinin vaz geçilmez ana unsuru elbet’te seçimdir.

Seçimler Adil ve demokratik bir şekilde yarış sergilenirse, halkın iradesi sandığa yansır.  Sandığa yansıyan iradeyi çeşitli ayak oyunlarıyla ters düz edilerek, ipotek altına alındığı an sorunlar yumağı devam eder ve ülkede hoşnutsuzluk yaratır.
“Söz ve karar milletindir” Kavramını hiçe sayanların vebali büyük olacaktır.

Bu günlerde sosyal medyada dolaşan bilgiler doğrultusunda bir duyum ve yazılanlara göre, YSK’yla ilgili ortaya saçılan iddialar çok vahim. Bu iddialar öyle maddi hata denilerek geçiştirilemez. Islak imzalı tutanaklarla YSK verilerinin uyuşmadığı ve bir çok yerde Yeşil Sol Partinin oylarının MHP’ye kaydırıldığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili, Muhalefet Partilerinin suskunluğu düşündürücü. Bu vahim iddia ve belgeler nedeniyle çok daha kararlı bir tuttum sergilemeleri beklenmezmi dersiniz.
Seçim gecesi yaşananları unutmadık. O nedenle yılmak yok, çalışmaya devam.

İkinci tur için umudumuz var, kazanmak için hatalardan ders çıkarmak ve şapkamızı önümüze koyarak nerede ne hata yaptık sorusunu herkes amma herkes kendisine sorarak, önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Seçim biteli iki gün oldu bu suskunluk hiç hoşumuza gitmiyor.Nedir kardeşim üzerinize ölü toprağımı serpildi. Haydi kardeşlerim Hak Hukuk ve Adaletin tekrar ülkeye yeniden tam anlamıyla yerleşmesi için Demokratik parlementer sisteme yeniden geçiş ve Tek adam sistemine dur demek için haydi alanlara….

Kurtuluş yok tek başına… Ya hep beraber, yada hiç. Birleşe birleşe kazanacağız. Zulüm bitecek, demokrasi gelecek…..  

Aylardır insanlara teröris yaftasını yapıştıranlar. Önce aynaya baksınlar… İnsanlar ac sefil perişan. Yokluk yoksulluk almış başını gidiyor. Saltanatına devam etmek isteyenler, din iman vatan bayrak istismarına devam ederek, insanların değerlerini kendi çıkarları için kullanmaya devam ediyor.
21 Yıldır ülkeyi ne hale soktukları ortadadır. İnsanları bir ekmek ve kuru soğana muhtaç edenler, iççinin emekçinin, emeklinin yoksul halkın ve işsizin hakkını gasp edenler, sıkılmadan seçim arefesinde vaatleri tek tek sıraladılar. Sonuç koca bir sıfır. Varmı daha ötesi, taktir elbette söz karar milletindir. Umutsuz değilim. 28 Mayıs’ta bahar tam olarak gelmiş olacaktır

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.