Bozuk düzende sağlam çark olmaz!

Bozuk düzende sağlam çark olmaz! Bozulma bir yerden başladı mı, her yerde devam ederek, hatta çoğalarak arkası gelir. Demokrasisi bozulan bir ülkenin, Ekonomisi, Eğitimi, yönetimiyle birlikte hepten bozulur. Pir Sultan boşunda dememiş, bozuk düzende düzgün çark olmaz diye. Gerçekten de öyle, balık baştan kokar derler ya, yukarıdan başlayan bozulma, domino taşlarının bir birlerini devirmesi gibi, […]

Yayınlama: 07.02.2020
A+
A-

Bozuk düzende sağlam çark olmaz!

Bozulma bir yerden başladı mı, her yerde devam ederek, hatta çoğalarak arkası gelir. Demokrasisi bozulan bir ülkenin, Ekonomisi, Eğitimi, yönetimiyle birlikte hepten bozulur. Pir Sultan boşunda dememiş, bozuk düzende düzgün çark olmaz diye. Gerçekten de öyle, balık baştan kokar derler ya, yukarıdan başlayan bozulma, domino taşlarının bir birlerini devirmesi gibi, sırasıyla bozularak yıkılıp gider.
Güzel bir söz vardır ya, ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol diye, ne güzel bir uyarı tabi uyana. Gösterişi seven, içi dışı birbirine hiç uymayan, defolu insanlar, kendisini çok muteber, düzgün ve ilkeli birisi gibi göstermeyi çok isterler. Bakarsın adama, bayağı bir adam, elbisesi ne güzel, konuşması düzgün, kibar, saygılı ne deyim, tam bir adam benziyor. Bir zaman ilişkin olur, gel, git merhaba derken, karşına bambaşka birisi çıkıverir, tanıştığın güne lanet edersin.
Adam her yerde konuşur, müthiş solcu, hemde Sosyalist, memlekette ondan başka solcu yok.Her yerde en keskin o, en sivri lafları o yapar, yeter ki bir fırsat bulsun, basar gaza, fren mi zor tutar.

Her şey mahiyetine uygun olacak, söz de değil özde olacak, gözüktüğü gibi, söylendiği gibi değil, yaşadığı gibi, duruşu, davranışı bir birine uyacak, yani ilkeli olacak.
CHP De siyaset yapan birçok tanıdığım insan var, yukarıda saydığım tipler, çok solcu, Sosyalist, birde Devrimci. Her zaman söylerim kardeşim, sen gerçekten solcu ve Sosyalist birisi isen neden,Sosyalist partilerde siyaset yapmıyorsun. Emep, Ödp şimdi Sol parti oldu, Ezilenlerin Sosyalist partisi,TKP, Yeşiller ve Sol Gelecek. Bu partilerden kendine en uygun olanını seç, orada siyasi mücadeleni ver,madem gerçek solcusun.

Hiç birine gitmezler, çünkü o partilerde, gelecek yok onlar için, mevki, etiket,rant. Kılıçtaroğlu bu partiye gelenler ve partililer, ben ne olacağım, nerede kendime bir yer edineceğim, Belediye başkanı, Vekil olacağım diye gelmesin diyor. Bu partide siyasi mücadele verenler ben CHP yi nasıl iktidara getirebilirim diye uğraşsın diyor. Ben böyle partili istiyorum, kendisi için çalışan kimseyi istemiyorum diyor.

Adam haklı, CHP içinde, yüzde doksan dokuzu, kendisi için siyaset yapıyor, o yüzde biride kuşkulu. Ben kendimi bildim bileli, kendime Sosyalistim derim, tabi Sosyalistlik kır iterlerine tam uyar mıyım bilemem. Sosyalist bir partinin üyesiyim, çok iddialı, aktif değilim ama CHP ye koşullar gereği oyumu veriyorum.

Hiçbir zaman CHP li olmayı düşünmedim, CHP içindeki insanları gördükçe, Deve aklıma geliyor. Hani Deveye sormuşlar, neden boynun eğri diye, o da nerem doğru demiş ya. Her şey bir birine benzermiş, ülkenin durumu, bütün kurumları da kendine benzetiyor, neremiz doğru ki.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.