2 Temmuz Sivas katliamı

Sevginin barışın huzurun Anadolu’da karanlık güçler tarafından bağnaz yobaz cahil cuhalanın kışkırtılmasıyla, insanlık onuru ateşe verilmiş ve  insanlar diri diri yakılmıştır. İşte bu nedenledir’ki ,2 Temmuz Sivas Madımak katliamının adıdır. Evet evet yanlış duymadınız,yapılan bir katliamdır diyorum.Ulusal kurtuluş mücadelesinde,Emperyalis sömürgeci güçlere karşı Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmış ve bu cumhuriyetin oluşumu için […]

Yayınlama: 01.07.2018
A+
A-

Sevginin barışın huzurun Anadolu’da karanlık güçler tarafından bağnaz yobaz cahil cuhalanın kışkırtılmasıyla, insanlık onuru ateşe verilmiş ve  insanlar diri diri yakılmıştır. İşte bu nedenledir’ki ,2 Temmuz Sivas Madımak katliamının adıdır.

Evet evet yanlış duymadınız,yapılan bir katliamdır diyorum.Ulusal kurtuluş mücadelesinde,Emperyalis sömürgeci güçlere karşı Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmış ve bu cumhuriyetin oluşumu için önemli karaların alındığı bir yer olan Sivas’tan  bahsediyorum.

Bundan tam 25 yıl evvel ,2 Temmuz 1993‘te Sivas‘ta gerici yobaz bağnaz,karanlık güçler tarafından,Sivas‘a kültür etkinliği için giden 35 aydın, yazar, sanatçı, semah öğrencisi, her şeyden önemlisi bir insan olarak değerlendirmek zorunda olduğumuz kişileri,Sivas Madımak Oteli‘nde ateşe vererek diri diri yakarak,hakın yaratmış olduğu insanlar  katledildi.

Bu zulüm acı çile katliam ve gözyaşı nasıl unutulabilir. İnsanların, farklı düşünce, inanç ve kültürlerinden dolayı yakılarak öldürülmesi, tarihin sayfalarına elbette kara bir not olarak düşülmüştür. Bu insanlık suçu,bu zulüm ne yazık ki bu ülkenin bağrında,Anadolumun topraklarında işlendi. Elbette yapılan bu zulüm ve katliamlar bir İlk değildi aynı sanaryolarla ,Alevi toplumuna bu zulmü reva gören anlayış ve zihniyet ler ,Malatya‘da, Kahramanmaraş‘ta, Çorum‘da benzer katliamları gerçekleştirmekten geri kalmadılar.

25.yılında yine bir 2 Temmuz günü Sivas Madımakta bir araya gelecek olan on binler, anma etkinlikleri kapsamında yapılan katliamı kınayacaklardır.Her yıl olduğu gibi yine bu katliamın unutulmasına izin verilmeyeceğini,katliama yol açan zihniyetin sorgulanması, sorumlulardan hesap sorulması çağrısında bulunur’ken ,katliamın yaşandığı Madımak Oteli‘nin müze haline getirilmesi talebinde bulunacaklar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.