CHP’de toplumsal düşünmenin zamanı geldi ve geçiyor

CHP’de kongre süreci devam ediyor. 14 Aralık 2019’da başlayan 37. Olağan Kurultay takvimi kapsamında ülke genelinde yapılan ilçe kongrelerine bir çok yerde blok ve tek listeyle gidilmesi, parti içerisinde hoşnutsuzluk yaratsa’da  716 ilçenin tamamında CHP ilçe kongrelerini gerçekleştirildi. CHP Kuruluşundan bu tarihe kadar 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gerçekleştirmiş olup,2020 Nisan ayı ortalarında yapılması planlanan 37. […]

Yayınlama: 21.01.2020
A+
A-

CHP’de kongre süreci devam ediyor. 14 Aralık 2019’da başlayan 37. Olağan Kurultay takvimi kapsamında ülke genelinde yapılan ilçe kongrelerine bir çok yerde blok ve tek listeyle gidilmesi, parti içerisinde hoşnutsuzluk yaratsa’da  716 ilçenin tamamında CHP ilçe kongrelerini gerçekleştirildi.

CHP Kuruluşundan bu tarihe kadar 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gerçekleştirmiş olup,2020 Nisan ayı ortalarında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay takvim sürecine hazırlanıyor.

CHP Adana ilçe örgütlerinin belirlenme sürecinde  yaşanan olumsuz tutum ve davranışlar parti tabanında kırgınlıklara sebebiyet çıkarmış olsa’da  15 ilçenin tamamında kongreler tamamlanmış oldu.

Gözler şimdi  3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak olan  İl kongrelerine çevrildi. İl kongreleri  il yönetim ve başkanlarını belirlerken aynı zaman’da  partinin tavanını belirleyecek olan kurultay delegelerini belirleyecek olup, partinin kaderini belirleyenleri belirlemesi nedeniyle büyük önem arzediyor.

Dileriz bu kadar önemli bir yapının oluşmasında,bazı geçmiş bireysel hastalıklardan kurtularak,ülkenin ve partinin çıkarlarını gözeten gerçek anlamda parti idolojisini özümsemiş, donanımlı dinamik kişilerin görev başına geçmesi,parti tabanında birlik ve beraberliği sağlıyacağı gibi,parti’de hareketliliği ve dinamizmi sağlıyacaktır.

Kurultay geneline bakacak olursak ise, 3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında tamamlanacak olan  İl kongre seçimlerinin tamamlanmasının ardından,büyük kurultay için 45 günlük sürenin işlemesi beklenecektir.

CHP’nin nisan ayı içeresinde yapılması beklenen 37. Olağan Kurultayında gözler genel başkan adaylıklarında olacak. Büyük ihtimalle tek aday olacağı beklenen genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kurultaya gidilecek gibi görülüyor…

CHP’de  genel başkan adayı olmak için delege tamsayısının en az yüzde 5’inin imzası gerekiyor.

CHP’nin büyük kurultayında, genel başkanın belirlenmesi ve partinin kurultaydan sonra’ki en önemli organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) de belirleneceği, partinin Merkez Yönetim Kurulu ise Genel Başkan tarafından bu 60 kişilik PM içerisinden atanarak belirlenecektir.

Kurultay’da partinin üst yapısını belirleyecek ve partiye oylarıyla yön verecek olan kurultay delegeleridir.Kurultay delegeleri İl kongreleriyle belirleniyorsa,burada il başkan adaylarına ve listenin oluşumuna yön verenlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu vebal büyüktür,o nedenle bu vebal altında kalmamak adına, lütfen kısır döngü ve bireysellikten uzak, toplumsal düşünmenin zamanı geldi ve geçiyor diyoruz….

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.