Halka Yoldaş Olmak!

Halka yoldaş olmak! Zalime korku salmak, halka ve mazluma yoldaş olmak kolay bir şey değildir.Hak Hukuk Adalet ve Demokrasi içerisinde sorunların çözümünden yana hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan,sevgi saygı ve özgürlük meşalesini inancından alan,Dersim’de Munzur baba ve Düzgün baba’nın himmetiyle,Anadolu halkına doğru uzanan,Munzur gözelerinden başlıyarak,bir sevda uğruna çağlayan,uzun uzadıya bir nehir olup inceden inceye esen bir rüzgarla,yurduma ve halka […]

Yayınlama: 06.05.2018
A+
A-

Halka yoldaş olmak!

Zalime korku salmak, halka ve mazluma yoldaş olmak kolay bir şey değildir.Hak Hukuk Adalet ve Demokrasi içerisinde sorunların çözümünden yana hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan,sevgi saygı ve özgürlük meşalesini inancından alan,Dersim’de Munzur baba ve Düzgün baba’nın himmetiyle,Anadolu halkına doğru uzanan,Munzur gözelerinden başlıyarak,bir sevda uğruna çağlayan,uzun uzadıya bir nehir olup inceden inceye esen bir rüzgarla,yurduma ve halka sevdalı olur dersimin yiğidi…

Bundan bir süre önce Hak Hukuk Adaletin herkes için bir gereksinim olduğunu,bu tür mevzileri yıpratmaya kimsenin hakkı olmadığını öne sürerek,yıpratılmasına sebep olanlara karşı,bir direnişin sembolü olmuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu…

Ülkemizde ve dünya kamuoyunda konu hakkında tüm dikkatleri üzerine çekmek için,Ankara’dan yola çıkarak İstanbul’a kadar,bir ülke sevdası ve demokrasi uğruna tek başına’da olsa yürümek için yola çıkmıştı.Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu yürüyüşüne milyonlarca insan eşlik ederek,o günün şartlarında bu yürüyüş çok büyük bir ses getirmişti. Bu direniş,parti içerisinde ve dışarısında bazı küçük unsurların ilgisizliğine ragmen,çok büyük ses getirerek partide birlik ve beraberliğe ışık tutmuştu.

Esas konumuza dönecek olursak,Anadolu insanı için gecesini gündüzüne katarak,hiçbir fedakarlıktan kaçmayan Dersimli Kemal , 24 Haziran seçimlerine gider’ken yine yaptı yapacağını….

Hani demiştik’ya bu bir gönül işi,sevda işi ,Yürek işidir…

Devletin,halkın ülkenin menfaatleri için fedakarlıkta bulunabilmek,her babayiğidin harcı değildir.

Kılıçdaroğlu’nu anlamayanlara inat, Dersimli Kemal hiçbir zaman,bireysel mevki makam peşinde koşmadan ,o bir Türkiye sevdalısı olmaya devam ediyor.

Mevzu halkın çıkarları,ülkenin çıkarlarıy’sa gerisi teferruattır.İşte Dersimli Kemal’inde yaptığı budur.Düşünün ,Parti kurultayında kendisine muhalif bir ismi,Partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebilmek her babayiğidin harcı değildir.

Aday gösterilen Muharrem İnce ise adaylık açıklamasında ‘Tarihe not düşülecek “Adalet Yürüyüşü”nü düzenlediği için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu ayakta alkışlıyorum. Kendine muhalif bir ismi cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir’ cümlesinin ardından tüm salon ayağa kalkarak Kılıçdaroğlu’nu alkışladılar.Dersimli Kemal’in sadece hünerleri bu kadarmı diyebilirsiniz.

Dersimli Kemal’i anlamayanlar veya anlamak istemeyenler şunu çok iyi bilmelidir.O hiçbir zaman zalime boyun eğmedi.Makam mevki peşinde koşmadı şartlar ve gereksinimler sonucu genel başkan oldu.Ayrımcılıktan uzak,insan sevgisi ve inancının geregi Ülkenin,halkın ve partinin çıkarları için elinden geleni yapmaya çalıştı ve çalışmaya devam ediyor.

Demokratik Parlementer sistemin yeniden inşası için,rakip bir partinin mecliste grup kurması, meclise girebilmesi ve kendi adayını gösterebilmesi için  15 CHP milletvekilini  iyi partiye gönderebiliyor.

Muhalif kanatta yapılan görüşmeler sonucunda 24 Hazıran seçimlerinde İYİ Parti-CHP -SP ve DP Seçimlere ittifak yaparak giriyor.Bu ittifakın oluşmasında Kılıçdaroğlu’nun emeği küçümsenemez. Hak hukuk adaletin ülkede tam olarak yerleşmesi ve Demokrasi için,herkes amma herkes,tüm yurtseverler, demokratlar ,demokrasiden yana olanlar,sorumluluk duygusu içerisindeolmalıdır.Kalın sağlıcakla….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.