Demokrasi ve özgürlük

Demokrasi ve özgürlük köleci toplum anlayışının düşmanı olup,çağdaş yaşamın limanıdır. Köleci anlayışı savunmak ve köleci toplumu yaratma çabası içerisinde olmak, başlı başına, kendine özgü bir insanlık vahşetidir. Demokrasi, Özgürlük, Hak hukuk ve adalet  çağdaş yaşamı savunan herkes için gerekli olan bir kavramdır. Özgürlük ve  demokrasi kavramı bu kadar önem arzediyor ve insan için doğal bir […]

Yayınlama: 08.09.2020
A+
A-

Demokrasi ve özgürlük köleci toplum anlayışının düşmanı olup,çağdaş yaşamın limanıdır. Köleci anlayışı savunmak ve köleci toplumu yaratma çabası içerisinde olmak, başlı başına, kendine özgü bir insanlık vahşetidir.

Demokrasi, Özgürlük, Hak hukuk ve adalet  çağdaş yaşamı savunan herkes için gerekli olan bir kavramdır. Özgürlük ve  demokrasi kavramı bu kadar önem arzediyor ve insan için doğal bir haksa, neden bu kavrama inanan bazı insanlar geçmişte veya günümüzde birine biat etme ihtiyacı duymaya çalışabiliyor?

Toplumsal yaşamı koordine edecek, koruyup kollayacak, demokrasi ve özgürlükler içerisinde,kural koyabilecek bir otoriteye ihtiyaç vardır. Bu otorite devleti organize eder. Bu oteriterler, kendini devletin sahibi olarak görmemelidir.Halkın mutluluğu için devlet içerisinde halk yararına olan çarkın dönebilmesi için mücadele etmelidir. Aksi hali, bugün de krallar ve demokrasinin olmadığı bir çok ülkede olduğu gibi diktatörler ve diktatörlük hevesi içerisinde olanlar, kendilerini devletin sahibi olarak görmeleri yadırganmamalıdır. O nedenle demokrasi ve özgürlüklerden yana olanlar,demokratik çerçevede bir araya gelmenin yollarını aramalı ve bu heves içerisinde olanlara fırsat vermemelidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.