TÜED Seçiminden sonra ah vah etmenin bir anlamı kalmaz

Adana’da 12 Aralık 2021 tarihinde Seyhan belediyesi kültür merkezinde TÜED Adana şubesinin daha öce 31 Temmuz günü seçimlere hile karıştırıldığı gerekcesiyle iptal edilen seçimi yenilenecektir. Yenilenecek olan TÜED Adana şube seçimine şu an için bir değişiklik olmaz ise 5 Aday’la seçime gidilecektir. Adana TÜED Seçimleriyle ilgili bir tedirginliktir almış başını gidiyor. Adaylar tedirgin. Genel merkez […]

Yayınlama: 05.12.2021
A+
A-

Adana’da 12 Aralık 2021 tarihinde Seyhan belediyesi kültür merkezinde TÜED Adana şubesinin daha öce 31 Temmuz günü seçimlere hile karıştırıldığı gerekcesiyle iptal edilen seçimi yenilenecektir. Yenilenecek olan TÜED Adana şube seçimine şu an için bir değişiklik olmaz ise 5 Aday’la seçime gidilecektir.

Adana TÜED Seçimleriyle ilgili bir tedirginliktir almış başını gidiyor. Adaylar tedirgin. Genel merkez tedirgin. Emekli vatandaş tedirgin. Ne olacak bu işin sonu der’ken seçim günü geldi çattı. Mevcut yönetim iktidar bende, güç bende diyerek derneğin her türlü olanaklarından faydalanarak seçim çalışmalarını yürütür’ken diğer adaylar her türlü harcamaları kendi ceplerinden yapıyorlar. Yapıyorlarda bu şekliyle görülen köye klavuz gerekmez dersek yanılmış olmayız. Mualif adaylar sanırım iptal edilen seçimin şokunu hala üzerlerinden atamadılar gibi görülüyor.

Bu adaylar hem mevcut yapıya hep birlikte karşıyız diyorlar, hemide bencillik zırhını bir türlü üzerlerinden atamadıkları için bir araya gelmesini bilemiyorlar. Bu şekliyle yapılacak seçim sonucunda mevcut yönetime tekrar yönetimi altın tepside sunacaklarını düşünemiyorlar. Amaç emekliye hizmetse, paylaşamadığınız ortada ne vardır? Demekten kendimi alamıyorum…

Seçimler iptal edilmeden önce ben’de bir adayla birlikte yol yürümüştüm. Ancak seçimlerin iptal edilmesi sonrası, gördüğüm luzum üzerine bu aday arkadaşla yollarımı ayırdım ve kendi işime baktım. Mesleğimiz gereği yaşanan geçen bu süreçte bazı aday arkadaşlar’la konuyla ilgili zaman zaman bir araya gelmiş veya görüşmelerim elbette olmuştur.

Gazetemize bizi ziyarete gelen herkesle olduğu gibi, TÜED adaylarıda gazetemize bizi ziyarete gelmiştir. Kapımız dost olarak herkese açıktır. Gazetemizin genel bakış açısı, Tarafsızlık ilkesi içerisinde, gazetemizde her düşünce ve herkes özgürce kendini ifade edebilir. Haber değeri gördüğümüz konuları kamuoyu ile paylaşırız. Biz işimizi yapıyoruz. Hiç bir adayın niye şunu adayı yayınladın. Bu adayı yayınladın gibi tepki gösterilmesine asla musamaha gösteremeyiz. Herkes kendi işine bakmalıdır. Bizim’de kendi işimizi yaptığımızı unutmamalarını hatırlatırız.

Emekliler konusuna gelince, doğrudur bazı aday arkadaşlar tarafından, görüşmelerimiz esnasında tarafıma yönelik, yönetim bazında öneri ve teklifleri olmuştur. Ancak Yusuf Kahraman olarak, asla böyle bir şey içerisinde olamayacağımı ve ben emekli derneğiyle ilgili o defteri kapattığımı ifade etmişimdir. Aksini söyleyenlerin bu konuda yanıldıklarını belirtmek isterim. Elbette benimde bir oyum vardır. Yeri zamanı geldiğinde dostlarımla birlikte iştişare içerisinde vicdanımızın sesini dinleyerek oyumuzu kullanırız veya kullanmama kararı alabiliriz. Tabii buda bizim düşüncemizdir. Mevcut yapıyı sadece iş olsun diye eleştirmekle bir yere varılamaz. Eleştiriliyorsa çözüm üretilmesi gerekmezmi? İşte hiç kusura bakmasınlar bunu yapamıyorlar.

Ancak bu güne kadar yaşanan süreçte izlenimlerim şu şekilde olmuştur. Bir tarafta her şeyde kendinden emin bir şekilde iktidar olmanın nimetlerinden ve her türlü olanaklarından faydalanarak, seçim sonucunda galip geleceğinden emin adımlarla yürüyen ve burnunda kıl aldırmayan kişi, diğer tarafta ise benlik penceresinden bir türlü kurtulmasını bilmeyen ve hep ben ben ben diyerek, birliğin gücünün farkında olamayanlar. Oysa bir arada olunursa aşılamayacak hiç bir engel olamaz demekten kendimi alamıyorum. Ne yapalım kendileri bilir ve sonucuna yarın kendileri katlansın diyoruz. O nedenle 12 Aralık akşamı bu haliyle iddia ediyorum, hiç kusura bakmasınlar, altın tepside kendi elleriyle mevcut başkana buyurun devam edin diyeceklerini hiç unutmasınlar…

Benden söylemesi… Sonra ah vah etmenin bir anlamı kalmaz. Biz geçen dönem bunu yaşadık ve gördük, Ali Vuranay ile Ethem Tunç un bir araya gelememesi sonucu, Ali vuranay’ın 346 oyla ve yaşanan entrikalar ile kaybettiğini unutmadık…

O nedenle tekrar uyarıyorum. Gerçekten içinizde emekliye bir hizmet etmeyi amaç ediyor ve yaşıyorsanız. Var olan gerçekleri bir an önce görmenizde fayda olacaktır. Aksi hali hiç kusura bakılmasın, muhalif adayların kendileri açısından bir hüsran yaşayacaklarını söylemek için kain olmaya gerek yoktur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.